Museum Arnhem

Omdat mijn vader woensdag 75 is geworden, ging ik gister met hem naar MuseumArnhem. Arnhem ligt bijna precies halverwege tussen onze huizen en om 11.30 hadden we afgesproken op het station en liepen naar het museum (5 minuten lopen). Eerst dronken we koffie in het museumcafé met prachtig uitzicht over de Rijn. 1Ik ken dit museum vrij goed want als kind gingen we er ook al zo af en toe naar toe. Het is niet te groot en niet te klein, er ligt een beeldentuin bij met gekke beelden zoals de Borstentros van Maria Roossen, ze hebben schilderijen in de vaste collectie van bekende Nederlandse schilders als Toorop, Willink, Mankes en Koch maar vooral: achter in het museum is een beetje een geheim raam en daar kijk je tussen de bomen door naar het Rijndal en elke keer weer ben ik verbaasd over hoe mooi dat is.

Ik vind het heel leuk om samen met mijn vader naar een museum te gaan. Hij weet heel veel over kunst en ziet ook van alles. Je kan dan echt praten over een schilderij dat je ziet. Hij is ook wel heel kritisch maar dat maakt je museumbezoek alleen maar beter. Je hoeft niet alles mooi te vinden en iets afkraken kan ook heel prettig zijn. 

 Nu is er in het museum onder andere een tentoonstelling van de Magisch realistische schilder/ tekenaar Dick Ket.

5

Hij had een hartafwijking en was dus altijd ziek en veel thuis. Daardoor tekende hij veel stillevens en portretten (voornamelijk van zichzelf, maar bijvoorbeeld ook vaak van zijn vader). Ook schreef hij veel brieven en maakte schetsjes erbij die ook te zien waren. We vonden het allebei echt een mooie tentoonstelling en de moeite waard om te gaan bekijken.

9

 

7In het museum stond ook nog de “zelfieZuil”, een apparaat waar je je eigen kunstzinnige ‘selfie’ kon maken. Ik wilde er natuurlijk eigenlijk liever één van mijn vader, maar die wilde niet. Daarom maar eentje van mijzelf.

Na dat we het museum hadden bekeken gingen we nog wat eten in het museumcafé (ik spinazie- ricotta quiche en pap Italiaanse tomatensoep en kroketten) en daarna liepen we terug naar het station en gingen allebei weer in verschillende treinen terug naar huis.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s