Fietspuzzeltocht

 

vandaag deden we mee aan de fietspuzzeltocht van Amstelglorie. we waren samen met Klaas, Sandra en Tijn het team “KanStamfietsen? (Zij heten Kan en wij Stam, Ik dus ook maar even voor het gemak).

1
hier ons team op de foto met willekeurige toeristen want één van de opdrachten was: Maak een selfie met toeristen.

We wisten van tevoren totaal niet wat we konden verwachten en waar de fietsroute heen ging. Je moest steeds van de ene post naar de andere fietsen en onderweg moest je allemaal vragen beantwoorden. In het begin waren dat rekenvragen waar je de antwoorden dan later weer van nodig had bij een andere vraag,  zoals: Hoeveel paar klompen hangen buiten op nr….. (vul hier het antwoord op rekenvraag 3 in)7

En “wat zit er om de hoek bij nr 18 (Veemarkt Abbatoir terrein)” 17 is het antwoord18

of: wat is de boom uit zweden nu? en als je goed oplette zag je na een tijdje dit schuurtje met een gedicht erop.23

Maar ook instekers zoals: Hoeveel treetjes heeft de Dokwerker? Wij al die treetjes tellen, bleek dit beeld helemaal niet ook de Dokwerker te heten. 21

 

De fietstocht ging door de stad helemaal naar het Haarlemmerplein en door het Westerpark, via de Hemweg naar de pont naar Zaandam. Soms viel er even een flinke bui maar die hielden gelukkig meestal al snel weer op.

Aan de overkant van het veer was post 2 waar we extra punten konden verdienen met oudhollandse spelletjes zoals spijkerpoepen en steltlopen. Daarna fietsten we langs het Noordhollands kanaal Zaandam in. 22Waar we op een terrasje wat gingen eten. En via de andere kant Zaandam weer uit en naar Noord, over allemaal leuke dijkjes. 9

Tot we weer bij de Pont in Noord aankwamen.

Toen nog heel Amsterdam door en weer terug naar de tuin. Onderweg moesten we ook nog een Limerick bedenken voor Dirk Jan (de man die samen met zijn vrouw Manon, de fietspuzzeltocht had georganiseerd en jarig was).

Uiteindelijk bleek de hele tocht 45 km te zijn geweest. Louis heeft dit alles op zijn eigen fiets gedaan en dat kostte hem totaal geen moeite. Echt heel goed van hem. 15  In het clubhuis dronken we wat en werden de goede antwoorden besproken. Ook zong elk team zijn Limerick. Daarna werd het winnende team bekend gemaakt en wij hadden de eerste prijs gewonnen!!!! Joepie, hoera, in de Gloria!!

De prijs bestond naast een eervolle vermelding uit een tweedehands beker en iets wat we zelf uit mochten zoeken: barbecue-tangen voor op de Hemkerhof.

19
De jongens hebben de beker al meteen in beslag genomen als standbeeld voor voor hun kasteel

 

4 reacties

  1. 45 km, ja dat wil wel met zo’n tocht, als je puzzelt onderweg heb je dat ook minder in de gaten dan dat je even gaat fietsen, een tocht met niks erop of eraan 😀 Dat is met wandelen ook zo, met een speurtocht leg je gerust meer km’s af dan dat je zegt, ik ga de paaltjes volgen… logisch toch? It’s all in the mind.

    Ontzettende leuk en gaaf!

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s