Weekendverslag 1

Weer eens een flink vol weekend. Vrijdag moest ik werken en na even borrelen met mijn collega’s ging ik lekker naar huis om te eten met mijn drie mannen en te luisteren naar Louis die vertelde over zijn eerste atletiek les in het Olympisch stadion.

Toen de kinderen naar bed waren hingen Tobias en ik op de bank. Eerst keken we naar Twee voor Twaalf en De Barak van Bartel, een erg leuk Belgisch programma over het bouwen van “barakken” (tuinhuisjes, boomhutten en andere”‘tiny houses’). Geïnspireerd door het zelf bouwen van huisjes keken we de rest van de avond naar Primitive Technology. Dat zijn filmpjes op YouTube van een man die in de bossen van Australie van alles bouwt zonder gereedschap te gebruiken. Eigenlijk op de manier hoe ze het vroeger deden. Er wordt niet in gepraat en het gaat ook niet heel snel, maar eenmaal aan het kijken is stoppen moeilijk en het is erg rustgevend. Hij heeft trouwens ook een blog bij wordpress. Hier één van de filmpjes.  

Zaterdagochtend fietsten we na het ontbijt naar het Amstelstation om de trein naar Alkmaar te nemen. De ouders van Tobias zijn in Frankrijk en wij gingen eten en slapen in hun huis. Maar het was gisteren 8 oktober en dat betekent ‘Alkmaars ontzet’. ’s Middags liepen we met Sil en Andrea en de kinderen naar het centrum om te kijken wat er allemaal te doen was. Eerst bezochten we de watertoren. Kijken naar het mooie uitzicht en de tentoonstelling. Leuk dat we er even in konden. Er gaat een lift naar boven hoor. 1

In de stad mochten de kinderen broodjes bakken boven een hele grote barbecue.4

Ze genoten ook erg van de luchtkussen-stormbaan.

daarna liepen we via een skateboard- demonstratie naar een piepklein kermisje waar Ole en Lovis in de draaimolen gingen, Louis en Kolja in de, al iets gewaagdere, zweefmolen en Sil en ik in een vreselijk ding wat héél hard ronddraaide. Het ging zo hard dat ik dacht dat mijn nek zou breken door de druk op mijn hoofd. En ondertussen krijg je dan wel de slappe lach. Eens maar nooit weer dus.

 

s’Avonds aten we met dit hele gezelschap en ook nog Merlijn, Peet en Stevie. Het eten bestond uit wraps vooraf gemaakt door Peet, daarna Libanese citroenkip met Bulger, gemaakt door Sil en daarna apple- crumble met ijs of creme fraiche, onze bijdrage aan het menu. Heb ik ook allemaal foto’s van die ik van mijn tuinvriendin Tota eigenlijk niet mag posten (:-). Lijkt net kots, en dat is ook wel een beetje zo. Maar het was wel heel lekker.

We dronken wijn en gin- tonic en deden het vloeitjesspel (er zit een vloeitje op je voorhoofd en daar staat op wie je bent. Iedereen kan dat zien behalve jij en dan moet je raden), gingen ezelen en daarna ook nog klaverjassen. Om 01.30 uur pas naar bed.

Toch voelde ik mij vanmorgen best goed. Al was het wel jammer dat Ole en Lovis al om 06.30 uur gezellig aan het kletsen worden. Maar dan is er gelukkig altijd nog de televisie waar je ze even voor kan stallen zodat je in ieder geval tot 8.30 lekker kan slapen.

We namen na de koffie de trein naar Amsterdam en stapten uit op het Centraal Station. We liepen richting de pont want hadden afgesproken in Eye met Buul en Renee.14We konden op het terras buiten zitten, heerlijk in de zon. Wel bijzonder op 9 oktober. We aten lekkere broodjes (ik deze met zalm) en praatte over van alles en nog wat. Ik vind Eye altijd een fantastische plek om naar toe te gaan. En kijk nou toch hoe mooi de wolkenlucht en het centraal station, aan de overkant van het IJ, spiegelen in de grote ruiten van Eye.

De kinderen vermaakten zich ook prima, want in de kelder van Eye bevind zich de vaste collectie van het Filmmuseum en daar is van alles te beleven. Aan het einde maakte we met zijn allen dit filmpje, waar je dan weer een boekje van kunt laten maken en als je dat heel snel doorbladert is het weer een filmpje. Snappen jullie het nog.

Morgen weer een nieuwe week. Ik denk dat ik mar lekker vroeg ga slapen vanavond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s