Hoe verdien ik véél geld op Koningsdag

Vrijdag  is het weer Koningsdag. Daarom vandaag een oude blog van twee jaar geleden een beetje aangepast.

Ik zat te denken hoe het moet zijn voor toeristen die toevallig in Amsterdam zijn op koningsdag. Ze weten waarschijnlijk niet wat ze meemaken. Het hele land viert de verjaardag van de koning, of ze nou koningsgezind zijn of niet. Iedereen doet eigenlijk vooral waar hij zin in heeft en voor de toerist kan het er uit zien als een heel ongecontroleerd zooitje.

Afbeeldingsresultaat voor koningsdag feesten
En elk jaar is Koningsdag ook: het toonbeeld van de Nederlandse ondernemingszin. Zo’n 12,5 procent van de Nederlanders verkoopt jaarlijks spullen op de vrijmarkt. Maar een goudmijn is het ook weer niet. Gemiddeld verdienen verkopers zo’n 90 euro per persoon. Dat kan beter. Hier een paar tips om geld te verdienen op Koningsdag:

Verkoop je oude huisraad. Denk dan wel aan een paar dingen:

 • Wees kritisch (niemand wil die oude, afgetrapte schoenen of die knuffel van je kind hebben als je het zelf al niet meer wil)
 • probeer er bordjes bij te schrijven. Niet met de prijs want beter is vragen wat iemand ervoor wil geven. Maar wel met: “uitzoeken, babykleding”, “goede boeken” of “bijzondere postzegels”. Mensen lopen langs massa’s kraampjes en je moet zorgen dat je opvalt. Bordjes worden gelezen en iemand blijft dan eerder staan.
 • Zorg dat al je verkoopwaar op een tafel staat. Leg de tafel ook niet te vol. Als er iets verkocht is kan er weer iets nieuws bij. Mensen zien het dan veel beter. Kleding aan hangertjes op een rek werkt ook veel beter dan los op een kleedje of in een bak.
 • Zorg voor een goede plek. Dat is op koningsdag van essensieel belang. het kan zijn dat je er de avond van tevoren al moet gaan zitten, of in ieder geval héél vroeg opstaan maar het helpt wel.

Kom met een echt goed idee: Je verdient pas echt goed als je met een orgineel en goed idee komt. Als ik op koningsdag rondloop zie ik er altijd wel een paar en dan denk ik: waarom heb ik dat niet bedacht. Zo’n idee dus. Hier een paar voorbeelden:

 • doe een investering: huur bijvoorbeeld een suikerspinmachine en verkoop de hele dag suikerspinnen voor 1 euro. gegarandeerd verdien je er aan. Ook te huren: popcorn- machine, lachgas-ballonvullers, roomijs-maker.
 • woon je aan een straat waar veel mensen langs komen, stel je wc open voor bezoekers. Houdt dan wel goed in de gaten dat ze geen spullen uit je huis mee nemen. maar dat valt best te regelen.
 • Verkoop eten of drinken. blikjes koop je bij de supermarkt en je stopt ze in een koelbox. verkoop ze voor het dubbele. Als je eten verkoopt beperk je dan tot één ding. Verkoop bijvoorbeeld broodjes kroket, hot dogs, of gezonde snacks. 62165_420154468076593_2047813311_n
 • Doe aan “Celebrity Photo”. Verkleed je heel mooi en maak je op, of trek een gek pak aan (van een actieheld of zo) en dan mogen mensen, tegen betaling, met je op de foto. Dit werkt alleen als je er echt goed uit ziet maar dan kan het je veel geld opleveren. Ook kan je een grote gouden lijst maken/regelen/ versieren. achtergrondje erbij en mensen mogen dan in die lijst gaan staan en jij maakt, met hun telefoon, een foto.

Afbeeldingsresultaat voor de koning is jarig

Verhuur je huis. Houd je helemaal niet van al die drukte en dat ‘opgefokte’ gedoe, verhuur je huis via Airbnb en ga zelf de stad uit. Kan je flink wat geld voor krijgen, al hangt het natuurlijk ook wel van je huis af.

doe iets op beauty- gebied. mensen willen er graag mooi en bijzonder uitzien op koninginnendag.

 • koop een oranje spuitbus en verf haren
 • als je kan invlechten doe dat dan en vlecht er kleine oranje bloemetjes tussen door.
 • maak glittertatoeages. Die kan je kopen en moet je alleen aanbrengen. Vinden kinderen vooral te gek.
 • lak nagel (in de kleuren rood, wit, blauw en natuurlijk oranje)
 • verkoop koningsdagversiering zoals pruiken, oranje zonnebrillen, zelfgemaakte koningsbroches of diademen. (goedkoop ingeslagen in de zomer, voor flink veel meer verkocht nu)

Maak gebruik van je creativiteit. Als je iets kan gebruik dat dan.

 • kan je zingen of een instrument spelen, doe dat dan. Zoek een plekje waar nog geen andere muziek is. zet een hoed of vioolkist voor je en leef je uit. Dit werkt al helemaal als je klein en schattig bent.
 • maak ansichtkaarten als je goed kan tekenen.
 • Mensen die kunnen breien of haken kunnen mutsjes, broches en dat soort dingen maken.

Spelletjes zijn altijd goed. Denk aan een glas in een emmer water en dan een muntje erin gooien. Als het je lukt wordt het verdubbeld, koekhappen, blik gooien, eieren werpen, sjoelen, pingpongbal-blazen enz. Vinden kinderen altijd leuk.

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hadden en dat iedereen een hele leuke koningsdag heeft vrijdag.

Eén reactie

 1. Ik heb ooit 1x gestaan in Almere, toen het net bestond eigenlijk, best druk, maar het grootste deel ging alsnog de container in, wat hebben verdiend toen, ik heb geen idee meer, maar weinig, dat vond ik zo tegen vallen, en dit was in 1984 of zo, dus echt al heel lang geleden, dat ik het daarna heb gelaten. Mijn kind, wilde ook ooit, maar ik had niet de power om al die spullen naar de stad te vervoeren of zo, dus dat is er nooit echt van gekomen, best jammer, maar wie weet, kan ze dat later met haar eigen kinderen doen, hahaha

  X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s