Mijn botjes zijn bekleed met deftig vel

Misschien wist u het nog niet, maar vandaag was het nationale “Gedichtendag”. Deze dag is er elk jaar en het is de openingsdag van de Poëzieweek. Ik wist dit ook niet maar werd er op gewezen door Ted van Lieshout, één van de mensen wiens blog ik volg.

Mijn botjes zijn bekleed met deftig velTed van Lieshout is heel veel: Hij schrijft gedichten, verhalen, boeken over kunst, liedjes voor tv, toneelteksten en prentenboeken. En hij is ook nog illustrator. Hij heeft een indrukwekkend CV met heel veel bekende kinderboeken erop. Ik kwam voor het eerst met zijn boeken in aanraking omdat ik toen ik op de PABO zat, van mijn schoonmoeder het boek kreeg met de fantastische titel: Mijn botjes zijn bekleed met deftig vel”;  Een boek met gedichten die ook door hemzelf zijn geïllustreerd. De gedichten bevatten humor maar zijn ook ontroerend of herkenbaar.

buigen
Uit: Mijn botjes zijn bekleed met deftig vel- Ted van Lieshout

 

Deze ‘beeldsonnetten’ wil ik jullie hier graag laten zien. Erg leuk ook om op school te maken met de kinderen.

 

Als afsluiting mijn favoriete gedicht van Ted van Lieshout over een beker met vingerafdrukken daarop en over een boevenmoeder. Uit “Het Papieren museum”

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s