Herfstoogst

Gisteren was er op Amstelglorie in de Hemkerhof het oogstfeest. Maar beter is het misschien om het “Oogstmaal” te noemen, want er was vooral heel veel lekker eten. Wat een mooie en lekkere producten horen er bij de herfst.

In een heksenketel maakten we een soep waar van alles uit de tuin in kon, zoals pompoen, bietjes, courgette,uien, tomaat, snijbonen, paprika en natuurlijk allerlei kruiden.

Op de tafels stonden allerlei hapjes zoals pompoenpasteitjes, rode uientaart, bietensalade, heel veel verschillende appeltaarten, kweeperengelei,hazelnotentaart, pompoentaart, appelcake, Oost-Indische kers- kaasdip en kappertjes.  Erg lekker allemaal, gemaakt door de verschillende tuinders.

Ook was er een wedstrijd wie de grootste pompoen had die, toepasselijk, werd gewonnen door Familie de Reus. Dat waren jammer genoeg ook de enige deelnemers, maar hun pompoen was wel echt heel groot.

 

Tobias ging samen met de kinderen pompoenen uitsnijden. iets waar wij ons op verkeken hadden want; sjonge jonge, wat zijn die schillen hard. De jongens holden de pompoenen dus uit en Tobias sneed er gezichtjes in.

 

Verder dronken we veel kruidenthee en kletsten met de andere tuinders. louis en ole hadden allebei een vriendje te spelen. Ze verkochten honing, speelden op de parkeerplaats en bij hun hut en zochten kastanjes en roosterden die op de barbecue. Het weer was niet zo fantastisch maar als je eenmaal buiten bent maakt dat eigenlijk niet eens zo veel uit.

 

 

2 reacties

  1. […] op Amstelglorie. Ook vorig jaar hadden we een oogstfeest waar we toen pompoenen uitholden (zie deze link). Nu deden we eerst het wildkoken met de kinderen en daarna het feest voor de volwassenen. Zo […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s