Fietsvakantie deel 3- Markelo- Winssen

Ja, ik weet het…. het wordt misschien een tikje langdradig: nog een blog over de fietsvakantie met weer heel veel “en toen gingen we…. en toen deden we dat…” Maarja, ik kan er toch ook niet zomaar mee stoppen zonder verslag te hebben gedaan van de laatste dagen van onze roadtrip door Nederland. En niemand is verplicht het te lezen he, dat mag je helemaal zelf weten 😊. Maar misschien ligt het er ook wel aan dat ik het zelf allemaal beleefd heb en nu al als oud nieuws zie. Nouja, ik zal het kort houden en de foto’s vooral laten zien.

Dag 9- Markelo- Zelhem

Ik had al eerder gezegd dat we in de Achterhoek aangekomen waren, maar dat bleek niet zo te zijn. We waren officieel nog in Twente. Maar vandaag fietsten we zo de Achterhoek in. Door een erg leuk dorpje: Diepenheim, waar een hele mooie klimboom met tuin bovenin stond en langs Borculo waar we heel lekker gelunched hebben bij een watermolen.

In Zelhem gingen we naar een camping die de jongens “een beetje eng” vonden: veel oude sta-caravans en hoge heggen om elke kampeerplek heen. En s’avonds aten we heel lekker en gezellig bij de Chinese muur, in Zelhem (echt een aanrader als je daar eens in de buurt bent)

Dag 10: Zelhem- Doornenburg

Even de Duitse grens over: dat was het doel voor vandaag. En in de buurt komen van Millingen zodat we morgen niet zo ver meer hoeven te fietsen om bij mijn moeder te komen. Weer een mooie etappe maar met ook stukjes door het vlakke land met tegenwind en terwijl het al best wel warm was. Afwisselend leuk en minder leuk dus.

En dit zou onze laatste camping worden, deze vakantie. Dus we kozen er een met zwembad, zwemmeer, binnenspeeltuin, kinderanimatie, snackbar, restaurant, winkel en gamehal. Leuk voor de kinderen en als ouders ben je dan ook tevreden al vinden wij een rustige natuurcamping met mooie tenten leuker dan zo’n mega-camping vol Arnhemmers met tatoeages en honden in stacaravans met tuinkabouters.

Dag 11: Doornenburg- Winssen (34 graden)

Vandaag was het eigenlijk te warm om te fietsen maar we moesten naar Winssen want de volgende dag zouden we de verjaardag van mijn moeder gaan vieren. De jongens wilden eerst nog zwemmen in het meer met mega-glijbanen. Ik ging mee en tobias brak ondertussen de tent af.

Om 11 uur begonnen we aan onze laatste etappe van 36 km en we kwamen pas om 17.30 aan. Alles heel rustig aan gedaan dus. Dat moest ook wel want he zweette je kapot bij teveel inspanning. Veel pauze’s, terrasjes, een kasteel en een zwemmetje tussendoor dus maar. En wel een erg mooi stuk door de Ooipolder, langs de Waalkade in Nijmegen en verder een bekend stuk over de dijk naar Winssen (In de tijd dat ik in Nijmegen op de middelbare school zat heb ik dat zo vaak gefietst).

s’Avonds gingen de mannen buiten slapen. Ik had daar niet zo veel zin in en ging lekker in een echt bed liggen (heerlijk na al die dagen op een matje) Ole kwam al snel bij me liggen en gelukkig verhuisden Louis en Tobias ook naar de tent want midden in de nacht barste het onweer en de regen los.

Dat was het einde van ons fietsavontuur. Ik vond het een heel geslaagde en leuke vakantie en ik vind het ook jammer dat het voorbij is. Zou zo nog wel een weekje doorgefietst willen hebben.

Zaterdag vierden we mam’s verjaardag met ook Saar, Sanne, Otje en Jonas. We aten taart, gingen zwemmen in de Uivermeertjes en s’avonds bij de Wok eten (aan een heel lange tafel met tussen elk huishouden een lege stoel)

Zondag fietste Tobias alleen op de tandem terug naar Amsterdam. Hij vertrok om 07.30 in de ochtend en 16.00 uur kwam hij aan bij Amstelglorie (112 km).

Wij bleven nog in Winssen en gingen vandaag naar de film Pinokkio Klik hier voor de trailer (zeker even doen)

Echt een erg mooie film trouwens. Niet echt geschikt voor kleine kinderen, wel voor alle mensen die van mooie verhalen houden.

Morgen ga ik met de jongens in de trein met de andere twee fietsen en dan blijven we zitten tot Alkmaar voor nog een laatste weekje in de duinen.

Vandaag vonden we trouwens ook nog een egel. Hij liep een beetje mank maar hij liep nog wel, dus lieten we hem maar gaan.

3 reacties

 1. 112 km in zijn eentje? wowwwwwwwwwww op 1 dag,, goed hoor! respect!

  alsnog van harte gefeliciteerd met moeders en verder, het is jouw blog, een blog is een online dagboek, dus vooral doorgaan met vertellen en laten zien, je doet het het meest voor jezelf immers 😉

  En ooit… voor de kinderen later. 😀

  Like

 2. Hoi, je kent me niet maar ik volg je blog met veel plezier 🙂 en ik wilde even zeggen dat ik het heel erg leuk vind om over jullie fietsvakantie te lezen! Het is een van de dingen waar ik naar uit kijk als mijn kinderen ouder zijn (mijn dochter is anderhalf en de tweede is nog onderweg 😉 ), om ze mee te nemen op fietsvakantie. Heerlijk om jullie avonturen te lezen dus! Vooral blijven delen wat mij betreft 😀

  Geliked door 1 persoon

  • Leuk dat je reageert Hanneke. Je kan al vrij snel met je kinderen op fietsvakantie hoor. Lekker voorop de fiets of in een karretje. Dat hebben wij vroeger ook gedaan. Maar dan namen we niet alle spullen zelf mee: fietste je van camping naar camping waar dan een tent en je bagage voor je klaar stond.
   Maar eerst maar de tweede krijgen dus? Succes met je zwangerschap

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s