Zootropolis

 

Zootropolis lijkt een gewone wereldstad. met wolkenkrabbers, huizen, kantoren, winkels, veel verkeer, metro’s, verschillende wijken met elk een eigen karakter. Maar er is één groot verschil: er wonen alleen maar dieren. beschaafde dieren, dat wel. Met kleren aan die menselijke dingen doen, zich als mensen gedragen en beschaafd zijn: daarmee bedoel ik vooral, ze eten elkaar niet op. Zo is de burgemeester een leeuw en zijn assistente een schaap, de politiehoofdman is een buffel en de baliemedewerkers zijn luiaards. In zootropolis is alles mogelijk en kan je worden wie je graag wilt zijn.

zootropolis-poster

Dat denkt ook het konijn Judy. Zij had net wat meer ambitie dan haar 275 broers en zussen en trok van het platteland naar de grote stad om politie- konijn te worden. Ze is het alleereerste konijn bij de politie, waar verder alleen maar ‘grote’ dieren werken en wordt in het begin dan ook uitgelachen en benoemt als parkeerpolitie.

Maar ze laat het er niet bij zitten. Samen met sluwe vos Nick Wilde lost ze een belangrijke zaak op. Zo begint de nieuwste Disney- film “Zootropolis”

De film is echt heel erg mooi gemaakt en een feest voor het oog. Steeds weer zie je nieuwe details en kleine grapjes. Het is een wonder hoe ze zoiets hebben kunnen tekenen/ animeren en echt heel knap.

Ook worden er belangrijke thema’s aangeboord zoals racisme (alleen konijntjes mogen elkaar schattig noemen) politiek en het nieuws daarover, camera’s in de straat. De dieren hebben ook erg veel vooroordelen (bijvoorbeeld dat konijnen bang zijn en vossen niet te vertrouwen). Toch blijft het vooral een heel vrolijke film die niet te moralistisch is maar waar wel een boodschap in zit: je kan iets bereiken als je het wil, en niet alles is wat het lijkt.

Ik ging vanmiddag naar deze film samen met Tobias en Louis en Ole. Ik denk dat hij voor Ole (4 jaar) toch nog een beetje te moeilijk en te lang was. Ik zou zeggen heel geschikt voor iedereen vanaf 6 en zeker ook leuk voor de ouders die meegaan. Een echte aanrader dus.

Dit stukje over de luipaarden is ook echt heel grappig.

2 reacties

 1. Ha Jits, dit vind ik nu weer een heel leuke aflevering. Ik wil hem ook zien, die film. Buul had hem al gespot. Par contre, ik vond jouw vorige aflevering , over ergernissen echt wel erg. Wat een nare gedachten over allerlei mensen!! Xxxxde balls Renee

  Sent from my iPad

  Like

  • hoi Renee
   de ergernissen waren ook een beetje als grapje bedoeld hoor. Tobias heeft niet echt iets tegen al die mensen. maar misschien kwam dat niet goed over. vandaag ga ik het tegengeluid schrijven want anders is het misschien toch wat te eenzijdig. Waren we sowieso al van plan hoor. liefs, Jits

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s