Paddington

paddington Paddington is een klein beertje die in het oerwoud van Peru woont met zijn opa en oma. Het zijn geen gewone beren maar beren die kunnen praten en lezen en de hele dag door potten met marmelade maken.  Dit komt omdat zijn opa en oma lang voor Paddingtons geboorte bezoek gekregen hadden van een aardige ontdekkingsreiziger die ze allemaal mooie verhalen had verteld over Londen en die hen bij zijn vertrek verzekerde dat de beren als ze naar Londen zouden komen bij hem een warm welkom zouden krijgen.

oma padington

Na een aardbeving, die opa beer het leven kost en paddingtons huis verwoest, gaat de kleine beer als verstekeling op een schip naar Londen. Hij komt daar terecht op Paddington-station waar de mensen lang niet zo aardig en gastvrij zijn als zijn oma gezegd had. Maar gelukkig is daar mevrouw Brown, die het beertje een naam geeft “Paddington” en haar man en kinderen overhaald om hem mee naar huis te nemen om hem, in ieder geval tijdelijk, onderdak te bieden. In huize Brown maakt Paddington kennis met allerlei onbekende dingen zoals plakband, tandenborstels en  roltrappen, weet hij vrienden te worden met alle huisgenoten en haalt hij allerlei streken uit.  En dan is er ook nog een onaardige mevrouw van het natuurhistorische museum die hem probeert te vangen om hem opgezet aan de collectie van het museum toe te voegen. trapAls kind heb ik erg genoten van de Paddington- boeken en ook deze film vind ik een echte aanrader. Vooral omdat alles in de film er zo mooi uitziet. Van het huis van de beren in het oerwoud tot  het huis van de familie Brown in Londen. Je ziet de hele tijd dat er veel aandacht aan besteed is. In de hal van hun huis is bijvoorbeeld een boom op de muur geschilderd die door de film heen ook zijn blaadjes verliest of zachtjes beweegt in de wind. En soms zie je een doorsnede van het hele huis wat dan ineens verandert in een poppenhuis maar wel eentje met de echte bewoners als kleine poppetjes erin rondlopend. Dus de tip van vandaag: ga zeker naar deze film als je hem niet al gezien hebt. Leuk voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar maar zeker ook voor volwassenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s