Corpus

Aan de snelweg langs Oestgeest staat dit gebouw: het is het museum Corpus, waar je een reis kan maken door het menselijk lichaam.

corpus
Foto gemaakt door Jiri Buller. heb ik gehaald uit een volskrant- artikel over het museum

Wij komen vaak in Oestgeest, want de helft van mijn familie woont daar, en al die tijd wilde ik al naar Corpus. Maar steeds maar waren de kinderen nog te jong (adviesleeftijd is namelijk vanaf 7 jaar). maar nu Ole 7 is, leek me het moment daar.

En wat nou beter dan dat te doen op een regenachtige dag in de herfstvakantie en het te combineren met een loggerpartij bij mijn tante Baja en haar man Sjef. Helaas konden we er maandagmiddag pas laat naar toe omdat we moesten wachten op een monteur om de verwarmingsketel te repareren. Daardoor hadden we wel een dagje verplicht thuis blijven, wat de kinderen heel fijn vonden. Ze speelden met de lego en de skylanders en Ole maakte een restaurant in hun slaapkamer waar we met zijn drieën gingen lunchen met thee, limonade en gesmeerde boterhammen.

Om 4 uur was de monteur nog niet geweest en besloot ik maar eens te gaan bellen. Bleek dat er iets fout gegaan was in het systeem waardoor we niet op de lijst stonden. Maar na wat heen en weer gebel kon er toch iemand komen en een half uurtje later was alles al gerepareerd (lekkage verholpen en nieuwe computer in de ketel gezet) en konden we gaan.

In Oestgeest aten we heel gezellig ook met Gerrit-jan en Liesbeth en de kinderen speelden met al het speelgoed wat daar is en keken televisie waardoor wij nog een beetje langer na konden tafelen. en, nadat ze sliepen dronk ik nog een wijntje met Baja en Sjef voor de openhaard en om 12 uur gingen ook wij naar bed. img_1765

De volgende ochtend kregen we een lekker ontbijtje, maakte Baja en ik een rondje door de tuin, en speelden we een potje memory en daarna vertrokken we met zijn vijven richting Corpus.

Voor een bezoek aan Corpus moet je van tevoren reserveren. Je wordt dan geplaatst in een groep van 15 personen die een tijdsslot krijgt. Je krijgt allemaal een koptelefoon met audiotour en verdwijnt dan, via de knie, in het menselijk lichaam. 55 minuten later kom je er dan, via de hersenen weer uit. Je loopt door allerlei gangen, neemt soms een roltrap naar boven en ondertussen hoor je via de audio-tour van alles over waar je bent in het lichaam. Soms staat er ineens iemand die je uitnodigt plaats te nemen, in bijvoorbeeld de baarmoeder. je krijgt dan een 3D- bril op en gaat zitten op een beweegbaar plateau en de spermatoiden vliegen je om de oren. Jammer genoeg mag je de hele reis geen foto’s maken. De kinderen hadden het van tevoren steeds over een tong waarop je kon springen dus die foto (met onbekende kinderen) heb ik van het internet gehaald.

corpus 2
foto van internet. naam van de fotograaf kon ik niet vinden. staat op DagjeWeg.nl

Helemaal boven in het gebouw eindigt de tour en heb je een fantastisch uitzicht.

Het tweede deel (weer naar beneden) heet “Mijn Corpus” en daar kan je meer te weten komen over het menselijk lichaam en hoe je daar goed mee om kan gaan en je kan allerlei testjes en spelletjes doen. 

Aan het eind gingen we nog even op de foto in het fotohokje en daarna terug naar Amsterdam.

Samenvattend: het is een leuke ervaring eens een keer naar Corpus te gaan. Leerzaam voor kinderen en grote mensen en er is genoeg te doen om zo’n 3 uur door te brengen. Het is wel best wel duur en ook voor de parkeergarage moet je nog apart betalen. Het restaurant vond ik ook duur dus ik zou zeggen, neem je eigen broodjes mee.

Kijk voor meer informatie over Corpus op hun site: www.corpusexperience.nl

4 reacties

  1. Bijzonder, nu was ik op 1 november voor het eerst in Oegstgeest, maar ja.. een uitvaart bij de Groene Kerk, jou dan niet onbekend, bij gezet in een familie graf… Daarna zijn wij direct naar Katwijk gegaan…

    Dit ga ik wel onthouden.

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s