Corona- thuisblijftips 1

Wie leidt er niet aan, momenteel; Corona-moeheid. Een jaar geleden bestond dit woord nog niet eens en ik heb het even opgezocht: het staat ook nog niet in de Van Dale. maar toch weet iedereen waar ik het over heb. Je kan er niet omheen: op radio en tv en in de krant gaat het over weinig anders, op straat en in de winkel merk je het en op je werk ook (als je er al naar toe mag en niet al een half jaar thuis werkt). En mensen maken zich zorgen, niet alleen over hun eigen gezondheid of die van hun naasten, maar ook over hun financiële situatie, of de economie van het land, over ‘of dit ooit nog over gaat?’ en over de naderende winter. En als daar ook nog regen bijkomt, is het moeilijk opgewekt en positief te blijven.

Ook ik heb hier last van. En ik begrijp dat het niet anders kan en dat we met zijn allen onze schouders eronder moeten zetten, maar ik zie wel echt op tegen de komende maanden. Als het dan nog lekker weer is, kan je tenminste nog naar buiten. Maar wat nou als het de hele tijd regent? Komen we dan met zijn allen in een enorme winter-depressie terecht (mensen die alleen nog maar klagen, somber zijn en in het ergste geval ziek). De naderende feestdagen dreigen ook in het water te vallen. Sinterklaas komt aan op een geheime plek in Nederland. Ole maakt zich zorgen over Sint Maarten. Mag je nog wel bij mensen aanbellen nu en kunnen zij dan wel snoep uitdelen? En hoe vier je kerst met je familie als er nog maar 3 mensen op bezoek mogen komen. En met oud-en-nieuw mag je niemand een gelukkig nieuw jaar kussen en niet om 12 uur champagne drinkend keihard dansend met je vrienden mee- blèren met “It’s raining man” of een ander leuke discohit.

Maar het heeft geen enkele zin om hier, bij voorbaat, somber over te worden. Het is nou eenmaal zo en dan kan je er maar beter ‘het beste van maken’. dus ga ik proberen positief te blijven en de leuke dingen van het leven te zien. En niet teveel te klagen hier op Jitstips.

Nou is het oorspronkelijke doel van deze blog: tips voor een leuker leven. Ik weet het, ik wijk daar vaak van af en schrijf graag over de “jits” in “Jitstips”. Maar mijn voornemen voor de komende tijd is om de “tips” wat meer te gaan benadrukken. Dit dus door een nieuwe rubriek te beginnen, namelijk “Corona- thuisblijftips

En de eerste Corona-thuisblijftips gaat natuurlijk (cliché, cliché) over Netflix. Want als je de hele tijd thuis zit, kan je maar beter iets “leuks” kijken (i.p.v. de hele tijd deprimerend corona nieuws). Als je nog geen Netflix hebt, neem het dan snel want als je voor 7,99 per maand (0,26 cent per dag) iets leuks kan kijken, waarom dan niet. Dit lijkt warempel wel reclame en dat is ook weer niet de bedoeling; daarom deze illegale tip: je kan Netflix ook heel goed delen. De hele familie Stam kijkt naar ons netflix- abonnement en dat gaat al jaren goed.

En dan nu mijn top 6 van Leuke dingen die de laatste tijd op Netflix zijn verschenen (in willekeurige volgorde) en ik wil er even bijzeggen “het gaat hier echt om luchtig vermaak, om dingen om vrolijk van te worden (ik word er in ieder geval blij van)

Enola Holmes

Netflix film over het zusje van Sherlock Holmes die op zoek gaat naar haar verdwenen moeder en zelf ook een verdraaid goeie speurder blijkt te zijn. Mooi gemaakt, spannend en fijn kostuumdrama.

After Life

Een man wiens vrouw overleden is ziet het leven niet meer zitten. Hij is heel cynisch en niets kan hem schelen. Hij wil eigenlijk dood maar maakt geen eind aan zijn leven omdat hij nog moet zorgen voor zijn hond en zijn seniele vader. En ondertussen is hij eigenlijk heel aardig voor veel andere mensen op zijn werk en in het dorp, die allemaal worstelen met hun eigen problemen. klinkt best zwaar maar dat is het toch niet, omdat het ook ongelofelijk grappig is. Echt een aanrader deze en gelukkig is er ook al een tweede seizoen.

Never Have I Ever

Serie over een Indiaas meisje op een Amerikaanse Highschool wiens vader net is overleden. Ze is een beetje in de war en het enige wat ze wil is “cool” zijn, en sex hebben met de coolste jongen van school. Heel grappig, goed opgebouwd en met prettig korte afleveringen.

Once upon a time in Hollywood

Ook de nieuwste film van Quinten Tarantino staat op Netflix. En hoewel ik het geweld in zijn films altijd nogal overdreven vind, vind ik het verder hele goede films met oog voor detail, goed acteerwerk, spanning die enorm goed opgebouwd wordt, mooie dialogen en ook veel humor erin. Deze film zorgt zeker voor een avondje fijne thuisbioscoop.

Ratched

Over deze laatste tip twijfel ik nog een beetje. Ik heb namelijk nog maar 3 afleveringen gezien en het is niet echt mijn “genre”: beetje te donker, te naar en te bloederig. Maar toch was ik erdoor gefascineerd en vind ik het tot nu toe een hele goede serie. moeilijk uit te leggen waar het over gaat. gelukkig is hier de trailer:

Russian Doll

Nou nog eentje dan. Alweer van wat langer geleden en ik dacht eraan omdat ook deze vrij ‘Dark” is. Russian Doll. DeNew yorkse Nadia gaat steeds dood en wordt dan weer wakker op hetzelfde feest. Langzaam aan ontdekt ze hoe deze “time-loop” werkt. Zeker de moeite waard om te kijken.

Nou: veel kijkeplezier. En tot slot nog één wijze raad: probeer het aantal afleveringen op één avond te beperken (zo hou je het langer leuk) en kijk niet teveel overdag (dan wordt je er namelijk niet blij maar depri van)

Eén reactie

 1. Ratched, zoooooooo saai, whoooooohahahaha, Liefste heeft nog 3 afl. te gaan geloof ik, ik zat aan tafel te haken bij goed licht… na de 2de afl, had ik het wel gezien… niet mijn ding.

  De rest, ook niet zo, ik ben gestart aan 24, die had ik nooit gezien eerder op tv, dus die staat er op, 9 seizoenen, soms een boel afleveringen op 1 dag, dan een paar dagen weer niet, kortom…

  the Order vond ik leuk! vindt…
  En ja, er staat genoeg op, en ook op gewone tv, is genoeg te zien overigens, ook lekker opnemen en tussendoor kijken zo hier en daar… The Rookie bijv. Evil… prachtig!

  X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s