Rolling Homes

Zoals beloofd hier een blog over het boek  Rolling Homes, Handmade Houses on Wheels  van Jane Lidz uit 1979.

Het is een dun boekje dat vooral bestaat uit foto’s van oude schoolbussen, verbouwde vrachtwagens en andere busjes die verbouwd zijn tot rijdende huizen.

Ook is er veel aandacht voor de binnenkant van deze rijdende hippiehuizen en vooral die interieurs vind ik fantastisch. Misschien voor moderne tijden een beetje gedateerd maar dat is logisch want het is dan ook een oud boek.

Er staan wel een paar foto’s in van hoe de bussen verbouwd worden en ook een paar tekeningen, maar dat is niet waar het in dit boek om gaat.

Het gaat bij dit boek volgens mij vooral over het wegdromen. Hoe zou het zijn als je een jaar in zo’n bus de wereld over zou trekken. Als ik op internet dingen over dit boek op zoek, blijkt dat ik niet de enige ben. Het is echt een soort cult-boek. Veel mensen zijn er naar op zoek omdat het vroeger bij hun hippie-ouders in de boekenkast stond en ze er als kind heel graag in lazen net zoals Tobias en ik.

Wordt vervolgd met moderne rolling Homes…..

6 reacties

  1. Oh dat ziet er heel gaaf uit, zelf heb ik geen rijbewijs en ik hoop dat ook ooit een man te ontmoeten die dit ook leuk vindt, hahahaha en ook varen trouwens 😉

    x

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s