Help, ik moet een beugel

Gisteren was ik bij de tandarts en voor de zoveelste keer kwam de beugel ter sprake. Mijn tanden staan namelijk schots en scheef. Ik wilde het eerst niet, vooral omdat het niet vergoed wordt door de ziektekostenverzekering en een beugel ontiegelijk duur is. Maar nu zij mijn tandarts dat ik een “Traumatische Palatumbeet” heb en dat goed zou kunnen dat het dan wel gedekt wordt door mijn basisverzekering. Ik heb dus maar meteen een afspraak gemaakt met de Orthodontist voor een eerste consult.

Waarom heeft ze dan niet eerder een beugel genomen, denkt u misschien. Dat heb ik gedaan. van mijn 10e tot mijn 18e ongeveer heb ik zo mogelijk alle beugels die er waren gehad (buitenboordbeugel, slotjes, nachtbeugel met gehemelte, draadje onder en boven enz enz). Ik was kind aan huis bij mijn orthodontist meneer Dumoulin (dat klinkt chic maar betekent gewoon ‘de molen’, zei hij altijd). Hij was heel aardig en ik vond het altijd leuk om er naar toe te gaan. Lekker onder schooltijd zelf met de bus naar Nijmegen en achteraf een beetje tijd rekken voordat ik weer naar de les ging.

Ik had ook echt een beugel nodig want enorme voortanden die veel te ver naar voren stonden. Ik kon mijn mond nauwelijks dicht doen, laat staan mijn tanden op elkaar zetten. beugel

Naar de orthodontist gaan vond ik dus totaal niet erg al was het minder leuk als ik er vandaan kwam. Dan hadden ze de beugel aangedraaid (de slotjes strakker gezet) en dan deed het behoorlijke pijn en was eten ook niet echt prettig.

Image result for chokotoffEén keer heb ik na mijn bezoek aan Dumoulin een Chocotoff genomen. Dat doe ik dus nooit meer want toen dacht ik echt dat al mijn tanden in die chocotoff bleven zitten en er uit zouden vallen (dus jitstips voor vandaag; eet geen chocotoff als je een beugel hebt!)

Verder vroeg ik altijd een extra zakje beugelelastiekjes want als je je haar in allemaal kleine vlechtjes wil doen zijn ze heel handig. Ik zat dan eindeloos met mijn vriendinnen (en vrienden trouwens ook want die hadden toen allemaal lang haar) in het park en dan vlechtte we elkaars haar met de beugelelastiekjes.

Ook was ik een keer met mijn moeder en zus naar een concert van Ladysmith Black Mambazo (je weet wel, die van Paul Simon). In de pauze kwamen, mijn zus en ik, allebei vrolijk lachend met onze beugels, de orthodontist tegen. “Zal ik iets te drinken voor jullie kopen”, zei hij “Een cola bijvoorbeeld?”. Als er iets is wat je niet mag met een beugel is het wel cola. Erg leuk vonden we dat en dus denk ik altijd aan Dumoulin bij deze muziek.

Maar volgens mijn tandarts van nu heeft de orthodontist broddelwerk geleverd en moet alles opnieuw. Dus straks loop ik, op 42-jarige leeftijd met een beugel rond. Gelukkig zij Tobias dat hij het wel sexy vond en op internet heb ik gezien dat ook allerlei beroemdheden een beugel hebben (klik hier om te zien wie) zoals Beyonce. dus we gaan het maar gewoon doen. Volgende week donderdag eerste consult. Ik houd jullie op de hoogte. beyonce

5 reacties

  1. Sjesus Jits, wat weer een te gek bericht, jij op die leeftijd een beugel!!! Maar inderdaad, ik denk dat het heel cool is. In ieder geval is dat de beste approach. Ik vond gelukkig weer een leuke spelfout in je Jitstips, ‘hij zij …..’. Nou ja misschien is dat ook wel heel cool, als juf, gewoon anders spellen! Xxxx

    Renee

    Sent from my iPad

    >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s