HH5: Mannen met baarden

Ik heb het idee dat het hoogtepunt van de baarden-mode alweer een beetje voorbij aan het gaan is. Maar vorig jaar schreef ik er dit over:

Als je Nivea gezichtscrème gebruikt kan je de hele dag zoenen met een bebaarde man, zonder dat je huid er last van heeft, zag ik in een spotje op de tv. Gelukkig maar want wie wil er tegenwoordig nog zoenen met een man zonder baard?

Baarden zijn in, baarden zijn hip en vooral baarden zijn mannelijk! Op internet vond ik deze 14 redenen waarom mannen met baarden beter zijn:

1. Dit zegt toch genoeg?

1

2. Of deze

2

3. En deze

3

4. Maar goed, laten we bouwen op argumenten. Doorheen de geschiedenis hebben baarden verleende prestiges.

4

5. Voor veel carrières zijn baarden praktisch een vereiste.

6

6. Plus, bebaarde mannen zijn aantrekkelijker. Dit is bewezen door de wetenschap.

7

7. Een fatsoenlijke baard kan een nerd in een held transformeren.

8

8. Een baby-face in een revolutionair.

9

9. Een willekeurige kerel in de regisseur van Star Wars.

10

10. Een stropdas dragende nobody in een opera-krachtpatser.

11

11. Of een acteur die niet meer mee doet…

12

In een Oscar-winnaar.

13

12. Er zijn ook praktische voordelen. Het kweken van een baard betekent dat u vaarwel kan zeggen tegen een van de meest vervelende taken van de mensheid.

14

13. Andere dingen die je kunt doen met een baard? Nou, het geeft je iets om te aaien terwijl je denkt.

15

14. Tot slot. Baarden, f ** k yeah!

23

Nu heb ik al deze redenen vóór een baard handig gekopieerd van iemand die er ook nog leuke plaatjes bij heeft gezocht maar jullie bloglezers begrijpen het waarschijnlijk al: Als je geen sinterklaas bent, WAT DOE JE DAN MET AL DAT HAAR OP JE KIN?

Het ziet er over het algemeen niet uit (een paar uitzonderingen daargelaten). Het is niet erg hygiënisch met eten en drinken. Heb je wel eens een man met een baard en een snor een biertje zin drinken of een moorkop zien eten? En het voelt niet echt lekker aan bij het zoenen, denk ik.

Sommige mannen laten hun baard staan omdat ze geen zin hebben zich te scheren. Maar de tijd die je aan scheren bespaart heb je dubbel nodig om de baard in een mooi model te krijgen en te houden (ook de kleur van de baard is vaak een probleem) en dan moet je hem ook nog wassen (doe je dat trouwens met shampoo?).

Er zijn ook mannen die het doen om zich te onderscheiden van de massa. Ze willen zoiets zeggen als: ik ben hip, creatief, modebewust en vooral ik ben anders dan anderen. maar ja, je krijgt dan wel een probleem als iets mode wordt en steeds meer “mainstream”.

En dan heb je nog de mannen die zeggen zich niet meer te scheren, totdat….. Dan volgt er iets als: ik 3 kilo ben afgevallen, die goedendoelenactie meer dan een miljoen heeft gekregen of totdat jij gestopt bent met roken. Deze mannen gebruiken idealisme als dekmantel voor hun eigen ijdelheid. Ze willen gewoon graag een keer zien hoe het staat en óf ze de capaciteit hebben om een baard te laten groeien.

Want dat zijn de allerzieligste mannen: degene die wel een baard willen, maar niet genoeg haargroei op hun kin hebben om er één te kweken. Ahhhhhh

Dus mannen: Je denkt misschien dat het mannelijk is, zo’n baard, maar als je geen houthakker of stoere boswachter bent, als je niet toch al fantastisch mooi bent en het er niet meer zo heel veel toe doet wat je met je gezichtsbeharing doet, als je niet in een kartonnen doos woont en uit een vuilnisbak eet en als je niet Jan, Piet, Joris of Corneel heet doe het dan gewoon maar NIET. dank u….

6 reacties

  1. Helemaal mee eens Jits!! Ben blij dat het baardentij weer an het keren is, wantij de meeste mannen was het geen gezicht, letterlijk en figuurlijk) Leuke blogs schrijf je. Ik lees ze met veel plezier!

    Like

  2. Whahahahahaha over het algemeen vind ik het ook niets, maar ja… soms heb je een vent en laat ie hem staan, pffffffffff nou ja, ik zoek ze uit zonder, maar stoppels kunnen wel heel sexy voelen vind ik persoonlijk op mijn huid, kippenvel effect, maar dan spreek ik over een baard van diezelfde dag, hahaha

    X

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s