koningsdag 2018

Gisteren, Koningsdag. Ik werd al heel vroeg wakker met zo’n “jubel-gevoel”.  Een beetje zoals (vroeger) op je verjaardag. Slapen kon ik niet meer, ook al was het  pas 06.30 en mocht ik (een beetje) uitslapen omdat de vakantie net begonnen was en de kinderen ook nog heerlijk rustig liggen te slapen. Tobias was nog niet eens terug van zijn werk in het hotel.

Dus keek ik maar wat naar herinneringsfoto’s op Facebook. En daar zag ik deze van 3 jaar geleden. We verkochten toen spullen in het Sarphatipark. img_5838 Bij het ontbijt liet ik deze foto aan Louis en Ole zien en zei ik: ‘Volgend jaar moeten we maar weer eens gaan verkopen” Louis en Ole waren daar helemaal niet in geïnteresseerd maar zagen alleen het boek op de voorgrond liggen: Schatjes van Honden. Een heel goedkoop kartonnen babyboek met allemaal foto’s van honden erin en kleine tekstjes erbij als: “ahhh, schattig” of “hond kust kat”. Bij allebei mijn zoons was dit boek vroeger favoriet en we hebben het wel 100 keer gelezen maar na een tijdje mocht het van mij wel weg. En van de kinderen ook, dacht ik, want het lag daar toch op het kleedje waar ze zelf opzaten. De rest van het ontbijt kreeg ik verwijten naar mijn hoofd over dat ik dat boek toch niet had mogen verkopen. Ik heb ze maar niet verteld dat ik het ook niet verkocht had, omdat niemand het wilde maar dat ik het, nadat we klaar waren met verkopen gewoon bij de vuilnis gegooid heb.

Na het ontbijt maakten we ons klaar om op stap te gaan. Allebei de jongens kregen 5 euro, Ole deed zijn koningsoutfit aan en we gingen op weg.

10

Louis en Ole zijn ook echt dol op rommel en we keken heel lang bij elke kraam, het liefst naar plastic poppetjes van Pokemon, skylander of andere karakters uit de tekenfilm-series die ze altijd op tv kijken. Ole kocht ook deze pet waar hij heeeeeel blij mee was. Onderweg aten we een ijsje en we eindigde onze Koningsdag-wandeling in het Sarphatipark waar het gezellig druk was.

9

8

7

56

Om 2 uur kwamen we moe maar voldaan thuis. De jongens speelden met hun nieuwe aanwinsten en ik ging even slapen. Want van mijn therapie heb ik geleerd: altijd ontspannen na inspannen.

12

aan het einde van de dag (na een vroeg diner van restjes van gisteren (wij) en boterhammen (de kinderen) gingen we nog biertjes drinken met Anne bij de Maasstraat. De kinderen speelden tussen de overgebleven Koningsdag-troep en op het springkussen met Mus en Bor en allerlei andere kinderen van school en wij kletsten wat met elkaar en allemaal andere bekenden en genoten van de drank en de muziek.

Het was weer een mooie Koningsdag. Volgend jaar weer

14

2 reacties

  1. Hahahaha, voor dat boek, ja dat kan gebeuren, is hier ook wel gebeurd denk ik… alleen boeken, die mocht ik nooit weg doen, daar zou ik spijt van gaan krijgen, maar along the way, heb toch ook ik boeken weg gedaan, maar het stabiele is er nog, vooral mijn kinderboeken 😉

    Fijn zo’n dagje, hier waren we aan het Pitch en Putten, ook erg leuk!

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s