Meivakantie deel 1

Ik ben het zo gewend om in de vakantie via mijn blog een dagboek bij te houden. Zo houd ik iedereen op de hoogte en ik werk aan een groot naslagwerk voor mezelf en mijn kinderen. En deze traditie wil ik toch wel in ere houden, ook al heb ik de laatste tijd mijn blog een beetje verwaarloosd. Nu dus een verslag van de eerste helft van de meivakantie:

Als het vakantie is ga ik bijna altijd een paar dagen bij mijn moeder logeren in Winssen.

Dit keer gingen we op zaterdag. Na wat klussen in de tuin, nog een beetje brak van Koningsdag , stapten we gevieren om 17.00 uur op de trein. Aangekomen bij station Nijmegen zag ik een hele groep mensen om een rokende auto heen staan. Aan de onderkant liep er vloeistof uit en mam zat er in en had nog niet veel in de gaten. Ik riep heel hard dat ze er uit moest want ik dacht “straks ontploft de auto” maar dat gebeurde gelukkig niet. De koelvloeistof was gaan koken omdat mam stationair draaiend een half uur naar de radio had zitten luisteren omdat ze (wonder boven wonder) veel te vroeg ons was komen halen. We belden de wegenwacht en na 45 min kwam er een hele leuke wegenwachtmeneer. Die gooide wat water in de tank en we konden weer rijden.

Om van de schrik te bekomen en omdat het inmiddels al 20.00 uur was, gingen we lekker eten bij de Wok in Ewijk, het favoriete restaurant van de kinderen en eigenlijk van ons allemaal.

f

Zondag

Heerlijk rustig: mam en Hans namen de kinderen mee naar Burgers Zoo in Arnhem en Tobias en ik bleven thuis. Het regende maar toch gingen we een lange wandeling maken in de uiterwaarden. We liepen helemaal naar Druten, een iets groter dorp 8 km verderop. Daar aten we een uitsmijter (ik) en 12uurtje (Tobias) in het plaatselijke café en toen gingen we terug met de bus en thuis een middagdutje doen tot ze weer thuis kwamen.

De kinderen hadden het ook heel leuk gehad in de dierentuin.

De rest van de dag speelden ze lekker in het huis en in de tuin.

g

e

maandag

Na een heerlijk rustige dag gister kon ik een tripje vandaag wel weer aan. We gingen naar kasteel Doorwerth, gelegen in de Uiterwaarden tussen Arnhem en Wageningen.

Tobias ging alvast terug naar Amsterdam en wij naar het kasteel.

Daar aangekomen gebeurde er meteen iets naars. Louis stak zijn hoofd door een bord wat voor het kasteel stond om een foto te maken als kasteelheer, en gleed toen uit en klapte met zijn nek tegen de rand. Snel ijs erop en een ijsje voor de schrik. Hij heeft er wel een flinke wond aan overgehouden maar al snel ging het weer prima met hem.

We bekeken het kasteel aan de hand van twee verschillende speurtochten. Een fotospeurtocht voor Ole en 1 met vragen voor Louis. Erg leuk en een prachtig kasteel met veel opgezette dieren (vind ik altijd leuk). Ook erg mooie tuinen bij dit kasteel en een lekker restaurantje. Echt een aanrader om eens naar toe te gaan.

dinsdag

Als ik in Winssen bij mijn moeder ben probeer ik ook altijd even mijn vader te zien, die twee dorpen verderop woont. Dit keer hadden we niet zoveel tijd dus we besloten met hem te gaan lunchen bij de Hema in Nijmegen voordat we weer op de trein stapten. Mijn moeder, Louis, Ole en ik haalde hem op en we reden naar Nijmegen. In de parkeergarage begon de auto weer te koken. Mam in paniek, maakte het alleen nog maar erger door heel langzaam de bochten in de parkeergarage te nemen. Pap mopperen op mam. Net alsof ze niet al bijna 40 jaar gescheiden zijn. Het was weer als vanouds 😉

Lunchen bij de Hema vinden de kinderen te gek en je hebt een erg mooi uitzicht op de waag. Als je goed naar de foto hieronder kijkt zie je Louis en Ole spelen op het marktplein.

En na het gemopper bij de auto was het toch nog heel gezellig. Louis en Ole kregen nieuwe sandalen waarmee ze heel hard voor ons uit renden. In de parkeergarage gooiden we twee flesjes mineraalwater van de Hema leeg in de koelvloeistoftank en we konden gewoon weer rijden, naar het station waar wij op de trein naar Amsterdam stapte.

Tobias kwam ons halen en we fietsten naar ons tuinhuisje waar we lekker de kachel aan deden want het was, ondanks het doorbrekende zonnetje, nog best koud.

Woensdag

Vandaag lekker rustig tuindagje. Ik heb wat in de tuin gewerkt en samen met Sandra de boekenkast in het clubhuis opgeschoond. We hebben twee kruiwagens vol met boeken weg gedaan, een kinderboekenafdeling gemaakt en alles weer mooi in de kast gezet. Ik ben er heel tevreden over. In plaats van boeken kopen kunnen mensen ze dan nu uitwisselen .

Louis en Ole speelden met Anton lekker op een kleedje met allerlei poppetjes en Tobias moest weer eens naar een bijeenkomst, dit keer van de educatie over kruidenkoken 🙄.

Nu zit ik binnen en regent het buiten behoorlijk. Morgen gaan de kinderen logeren en Tobias en ik weer eens iets met zijn tweeen doen want dat is ook alweer “eeuwen” geleden. Maar daarover later meer.

5 reacties

 1. Wat eng met die auto! Ik was denk ik naar de garage gegaan om het na te laten kijken..ik zie “”mam”al zitten die niets in de gaten heeft, gelukkig niks ernstig gebeurd maar toch..
  En die val met Louis ook niet mis!!
  Wat een mooi gebouw, de Waag he? (op dat plein waar ole en Louis heel klein te zien zijn.
  Mooi de bieb op de tuin netjes..
  zie je de komende dag wel weer eens..

  Geliked door 1 persoon

 2. Jezus, wat een spannend verhaal over Annalies en de auto die niet ontplofte! En later weer een keer in de parkeergarage. Mmm, er zijn toch garages die iets kunnen, bijvoorbeeld de auto repareren, lekje misschien in het koelstofreservoir?! Enfin, ook een avontuur. En wat een prachtige foto van Louis! En ook wat een mooi weitje in Winssen! En jullie tuin, wat een plaatje! Hier ook regen vandaag, totaal grijs, na een heerlijke dag gisteren, met volop zon. Xxx Renee

  Sent from my iPad

  >

  Like

 3. Oeh die val, gelukkig is het goed afgelopen!

  En ziet er verder ontspannen uit allemaal, gelukkig is het weer, weer gekeerd en kunnen de jongens maar ook jullie gewoon weer genieten van alles buiten 😀

  X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s