Humor- TV in de herfst

Nu het weer herfst is, en de koude regenachtige dagen eraan komen, is het wel fijn om lekker onder een dekentje op de bank te gaan zitten met een kopje thee en een beetje humor op de tv.  Daarom is deze Jitstips een Kijktips. Netflix hebben is hiervoor wel een vereiste. Maar ook als je dat niet hebt, is er misschien wel een manier om aan deze documentaire en series te komen (zie onder aan deze blog voor “cunning” tips).

  1. Master of None 

De volkskrant tipte ons vrijdag over deze serie en wij hebben verspreid over drie dagen de hele serie al gekeken. Master of None is een comedyserie van en met Azis Ansari over het grotestadsleven van een niet zo heel erg succesvolle acteur van 30 en zijn vrienden. Elke aflevering heeft zijn eigen thema: mornings, old people, plan B, parents, the other man en Indians on TV.  Ik moest even aan de serie wennen. Er zitten heel veel gesprekken in en die voelen soms wat gemaakt. Maar na een tijdje ben je daaraan gewend en het is toch echt een leuke serie. zie trailer

2.  Iris

Ook mijn tweede tip speelt zich af in New York. Maar dit keer gaat het niet over een 30- jarige indiaas-Amerikaanse acteur maar over een 93 jarig Joodse stijlicoon, Iris Apfel. Ze heeft een enorm appartement op Park Avenue, waar ze woont met haar man Carl die in de documentaire 100 wordt. Dit appartement staat helemaal vol met gekke meubels, beeldjes, schilderijen en andere rariteiten. Ook heeft ze kamers vol kleding die ze draagt gecombineerd met heel veel, hele grote sieraden. Mode interesseert me eigenlijk niet zo veel, maar toch is deze documentaire leuk om naar te kijken vanwege alle outfits en interieurs die je ziet en de dingen die Iris Apfel zegt.

3. Wet Hot American Summer: First Day of Camp 

Ik had graag willen afsluiten met iets hoogstaanders, maar kon helaas niets bedenken. Ik houd nou eenmaal het meest van vrolijke dingen en deze serie is wel erg flauw en puberaal, maar ook grappig en weird. Het heet Wet Hot American Summer en is een “prequel” (zoiets als een sequel, wat vervolg betekent) van de gelijknamige film uit 2001. De serie gaat net als de film over een zomerkamp in de bossen van Maine en over de jeugd en de leiding die daar verblijven. De nieuwe serie wordt gespeeld door dezelfde acteurs die in 2001 ook in de film gespeeld hebben. Dat betekent dat ze nu allemaal rond de 40 zijn, maar spelen dat ze 18 zijn. Even wennen is dat wel maar alles in deze serie is behoorlijk raar dus die leeftijden kunnen er ook nog wel bij.

Ook wil ik hier nog even een oude blog in herinnering brengen die ook over een komische netflixserie gaat die je ook zeker nog een keer moet bekijken namelijk The-unbreakable-kimmy Schmidt. zie blog uit maart: https://jitstips.wordpress.com/2015/03/15/the-unbreakable-kimmy/

O ja, zoals beloofd de tip voor mensen die geen Netflix hebben. Zoek iemand anders met Netflix  en vraag hem of haar de code. Je kan dan gewoon thuis op je computer inloggen en alles kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s