100 blogposts

Het is heel onopgemerkt gebeurd maar ik kreeg een mailtje van WordPress: ik heb net mijn 100-ste blog gepost. Dat leek me een goede aanleiding voor een best gelezen top 10.  (klik op de blauwe letters om de oude blog te lezen)

1. Hekjes

Deze blog staat al maanden op nummer 1. Ik vindt hem zelf ook heel leuk al is hij heel simpel. Het enige wat ik gedaan heb is verschillende hekjes gefotografeerd op ons tuincomplex Amstelglorie. En hiervoor heb ik natuurlijk ook de categorie “meer van hetzelfde, maar toch anders” bedacht. Waar ik zelf heel blij mee ben, want ik vind het leuk om te fotograferen en zo heb ik een gerichte opdracht.

2. Het duin

Het duinhuisje van mijn schoonouders in Egmond aan Zee staat op nummer twee. Wij gaan daar heel graag voor een weekendje of langer naar toe en het is er zo gezellig en leuk ingericht en het licht is zo mooi, dat het een dankbare plek is om foto’s van te maken. Deze blog gaat over het interieur van het duinhuisje.

3. Van punt naar punt

van punt tot puntDe derde meest gelezen blog vindt ik zelf een hele saaie. Hij gaat erover dat je bij de Action kleurboeken voor volwassenen en van punt tot punt-boeken kan kopen voor 0,79 cent. Nu zijn kleurboeken voor volwassenen heel populair en blijkbaar heb ik bij deze blog de goede zoektermen gezet.

4. De haargrens van Jolanthe

jolantheBlog nr. 4 gaat over Jolanthe en over een man die een vreselijke hekel aan haar heeft en daar een mini-docu over gemaakt heeft. En waarom de blog deze titel heeft zie je op de foto hiernaast. Jolanthe heeft een hele vreemde haargrens.

Toen ik deze blog schreef wist ik nog niet dat ze haar kind Xess Xava heeft genoemd. Ik kan die naam niet eens uitspreken en het is gewoon het woord Sex maar dan omgedraaid wat ik nogal smakeloos vind en bovendien zielig voor de jonge Xess Sneijder-Cabau.

5. De Geit

geit

In deze blog vertel ik een oud Joods verhaal over een man en een geit en over het vermogen gelukkig te zijn. Verder gaat het over of het glas halfvol, of half leeg is. dit alles naar aanleiding van de eerste mooie lentedag, waar iedereen met volle teugen van geniet. Terwijl diezelfde dag (een zonnetje en 18 graden) in het najaar als ‘best wel koud’ word ervaren.

6. Trotse tuinders

Weer een foto- blog over de tuin. Dit keer heb ik mensen gefotografeerd in hun tuin. Erg leuk om te doen en het resultaat vond ik ook goed gelukt. Als het weer lekker weer wordt wil ik nog wel zo’n fotoserie maken.

Hiernaast op de foto staat Tota, mijn buurvrouw en tuin- vriendin die zeker een “trotse tuinder” is.

7. Kruiden van Tobias

Zeker een blog om nog eens te bekijken: de kruiden tekeningen van Tobias. Ze zijn zo leuk en grappig om te lezen en ook nog goed getekend. Ik was ze zelf ook alweer een beetje vergeten maar nu ik ze weer zie gaan we ze opsturen naar een uitgeverij of tijdschrift. Iemand een goede tip?

8. De vrije school

Dit is eigenlijk een blogpost van mijn oude blog Pluk de dag. Maar soms zet ik een stuk van die blog op jitstips gewoon omdat ik het zonde vind als niemand het meer leest. Het gaat over mijn pubertijd en hoe het was om op de Vrije school te zitten. Deze foto is ook heel gezellig he?

9. Twintig jaar met Tobias

Op nummer negen staat een blog van deze week die gaat over dat ik al twintig jaar met Tobias ben en hoe we elkaar hebben ontmoet. Wel grappig dat hij na die over mijn puberjaren komt, want dat is ook in chronologische volgorde.

10. de vakantiefoto’s van Louis

DSCN0276De laatste blog van deze top tien is ook weer een foto-blog maar dit keer met foto’s gemaakt door Louis en met Louis fototoestel waarmee je, zoals je hiernaast kan zien, ook onderwaterfoto’s kan maken. Deze heb ik trouwens zelf gemaakt maar dat begrijpen jullie ook wel, anders zou Louis er niet op kunnen staan.

Ik ga ook nog een blogpost maken met blogs die bijna niet gelezen zijn maar wel de moeite waard (tenminste naar mijn mening).

En ik heb ook nog een vraag aan jullie, Lezers: Wat vinden jullie goede en minder goede blogs en zijn er nog (opbouwende) kritiekpuntjes waardoor de blog nog beter kan worden. Ik hoor graag wat jullie ervan vinden.

3 reacties

  1. Gefeliciteerd met je honderdste stukje! Ik ben al iets langer aan het bloggen en zit nu op 3651 stukjes. Volgende maand bestaat mijn blog 11 jaar. En ik vind het nog steeds leuk om te doen!

    Like

  2. hi hi, ik zit mij nu te bedenken dat ik dus niet eens een mailtje heb gehad of wat dan ook dat ik op de 200 zat, zit nu op de 231 n ik blog niet eens een jaar nu. Niet op wordpress, maar net als Terrebel ook al 12 jaar zelfs, maar goed, web-log is niet meer, dus kan het niet meer nazoeken helaas…

    Gefeliciteerd!

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s