St. Jean D’Angely-Dompierre (La Rochelle)

Ik had zo tegen de tocht van vandaag opgezien dat het reuze mee viel. Hier de korte beschrijving. 

Het was wel heel fijn dat het niet zo warm was en maar 24 graden want we reden de hele tijd over landweggetjes tussen velden zonnebloemen en graan in. 

We hebben uiteindelijk vandaag 60 km gefietst en pas bij de laatst 15 km werd ik echt chagrijnig. Ik baal van al die auto’s hier in Frankrijk die veel te hard rijden en bij dorpjes/ steden dwars door het centrum mogen rijden. Waarom maken ze hier geen autoluwe zone’s en waarom laat Fietsrelax (de organisatie van onze fietsvakantie) ons zo vaak over drukke wegen laten fietsen. Vind ik echt a-relaxed. Maar goed, het was ook best mooi en we hebben het toch maar weer gehaald. 

 We bezochten ook nog even een kerkje waar we deze mooie Maria zagen.

. De camping waar we nu staan is heel leuk. Jammergenoeg is er geen zwembad en de zee is nog 10 km fietsen maar er staan bijna alleen maar tentjes en leuke caravans zoals deze 1- persoons caravan. 


We dronken een biertje met onze medefietsers- buren Frank en Ria (een gepensioneerd stel uit Hoofddorp) en haalden Fish and chips bij een busje wat elke donderdag hier op de camping komt. 


Morgen gaan we naar het strand en La Rochelle bekijken. Heb ik veel zin in. 

2 reacties

  1. Gelukkig was het wat koeler en zijn er alternatieven voor de fietsroute, dat is wat ik mij dan afvraag als men jullie zo laten fietsen over drukke wegen of in elk geval best wel gevaarlijke stukken… maar automobilisten zouden ook beter moeten weten, zeker in het toeristenseizoen…

    Heel veel plezier aan het strand vandaag!
    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s