La Rochelle

We zitten nu al sinds donderdag op een camping in de buurt van La Rochelle. Het is vanaf hier 10 km fietsen naar het centrum ( de oude haven) maar dan wel over een mooi fietspad langs een kanaal.  


Omdat het een erg rustig fietspad is mag Ole er elke keer een stukje op de aanhangfiets fietsen. Dat vind hij heel leuk en hij doet het ook goed. 


la Rochelle is een echte stad maar dan eentje aan de zee met een grote haven waar vooral veel zeilboten liggen. Er zijn ook erg veel toeristen. 

De haven wordt geflankeerd door twee torens waar zaterdag een groot duikevenement plaats vond. Als je naar de foto hierboven kijkt zie je dat aan de grootste toren een uitsteeksel zit. Dat is een duikplank waar schoonspringers vanaf doken bij de  #Red Bull cliff diving#. Er komen wel 60.000 mensen op af. ​

​Hier zie je er eentje springen. 

Vrijdag gingen we eerst even door het oude stadscentrum lopen, naar de markt en wat drinken bij een cafeetje wat aan de buitenkant van de markthal zat. 

We kochten brood, kaasjes en watermeloen voor onze picknick op het stadsstrand. 

Ook gingen we nog even in het reuzenrad.  

Zaterdag fietsten we vanaf onze camping naar de brug naar ile de Re (23 km). Door hele stomme buitenwijkjes/ aangegroeide dorpjes van La Rochelle. En natuurlijk reden we juist hier hopeloos verkeerd. Maar uiteindelijk bereikte we toch de brug en begonnen aan de klim. Dat is een flinke  want de brug is 3,5 km  lang. Waarvan je dus de helft naar boven gaat en de andere helft weer lekker afdaalt. 

Op het eiland werd ik meteen bevangen door het eilandgevoel: je ruikt dennenbomen gecombineerd met zeelucht, er staat een prettig windje en de fietspaden zien er zo lekker uit. Ik kreeg meteen zin om nog een heel eind te gaan fietsen maar mijn mede- reisgenoten waren het daar niet mee eens. Na 5 km keerden we dus maar weer terug naar het begin van het eiland om een ijsje te eten, te picknicken en een duik te nemen in de zee. 

Terug fietsten we via het centrum van La Rochelle over weer een heel mooi fietspad la ga de zee. 

We aten een ijsje en keken naar het duiken. 

Zondag (vandaag) gingen we nog naar het aquarium. Erg duur (16 euro) maar wel de moeite waard. Louis en Ole vonden het helemaal te gek en ik zag zelf ook wel veel bijzondere dieren. 

 Daarna wilden we nog even zwemmen bij het andere stadsstrand maar het was laag water, dus er was helemaal geen water. Daarom gingen we maar naar het park waar we een reuze- ezel zagen. 
De kinderen mochten op de trampoline met elastieken eraan. 

En natuurlijk aten we ook nog een ijsje. 

Opd e terugweg naar de camping stopten we bij twee breakdancers die op straat een show gaven. Louis werd uit het publiek getrokken en moest mee dansen. Het duurde heel lang en Louis keek heel serieus. “Dat wil ik NOOIT meer” zij hij na afloop. ​maar ik was een trotse moeder. ​​​


Conclusie: La Rochelle is een leuke stad om vakantie te vieren als je het niet erg vind dat het een beetje druk is. Er is genoeg te doen en te beleven en dan hebben wij nog maar een fractie gedaan van wat er allemaal is. Morgen Ole’s verjaardag en fietsen naar de volgende camping in Fouras. 

3 reacties

 1. Prachtig, en die schoonspringers zijn gek wat mij betreft, ben ooit 1x op de 10 meter toren van het Sloterparkbad geklommen, uhm…. ik ben heel snel via de trap gewoon naar de 2 meter plank terug gegaan, hahahaha

  X

  Like

   • hahaha dat was toen, nu ook niet meer hoor, daar sta ik al te shaken, maar ja voor B en C moest je dat wel of de meter duikplank, de laagste bedoel ik 😉 3 Meter mochten we proberen heb ik 1 les gedaan, 2x gesprongen vond ik al niets!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s