Lille

De vakantie loopt al bijna ten einde maar toch nog even snel een verslag van ons tripje naar Lille.

Een stedentrip met kinderen dus. Tobias verklaarde het aan een mede- bestuurslid van hem als volgt: “Onze kinderen zijn al genoeg in de natuur”

Lille (of Rijsel) is een stad in Noord Frankrijk waar je met de trein in 3 uur kan zijn. En het is echt een heel leuke stad met veel mooie gebouwen, cafeetjes, cultuur en lekker eten.

Ik ben fan geworden van Airbnb (niet als inwoner van Amsterdam, maar wel als toerist 😉) Ideaal dat je zelf een verblijfplaats kan kiezen die voor die tijd gewoon jouw huisje is. Goedkoper dan een hotel en je kan ook zelf koken als je wil. Je voelt je hierdoor meer ‘inwoner’ van een stad. We hadden een hele leuk appartement (klik Hier om het te bekijken) midden in het centrum met een privé- binnenplaatsje, mooi oud en precies groot genoeg (30 m2) voor als je kleine behuizing gewend bent.

Als je met kinderen een stad bezoekt doe je andere dingen dan zonder kinderen en als je je daarbij neer kan leggen, heb je het zelf ook heel leuk. Zo zoeken we altijd naar restaurantjes aan een pleintje of op een binnenplaats zodat de kinderen lekker kunnen spelen en heb ik in mijn tas standaard een zakje met legopoppetjes en Pokemonkaarten zitten zodat ze zich ook vermaken als ze aan tafel moeten zitten.

Dan kan je zelf tenminste genieten van het lekkere eten. Hier coquille saint Jacques met champagnesaus.

En in plaats van het Musee des Beaux arts ga je naar het Natuurhistorich museum (je hebt ook nog een leven als je kinderen groot zijn en dan kan je altijd nog terug naar Lille) En gelukkig zijn we alle vier dol op natuur-historie en opgezette dieren.

Achter het museum zit een soort eethal-hippie-enclave waar je dan ook zeker even naar toe moet. De kinderen aten er een ijsje en speelden in de nabij gelegen speeltuin en wij dronken een biertje en ik at een bordje Indiase curry (Tobias, Louis en Ole niet want ook al is die in elke stad hetzelfde, een bezoekje aan de Mac Donalds mag voor mijn kinderen ook niet ontbreken aan een city-trip. kon ik even lekker shoppen)

Aan het centrale plein van Lille vind je de ouder beurs, een heel mooi gebouw waar altijd een boekenmarkt is en waar ’s avonds de tango wordt gedanst.

En de grootse attractie van Lille met kinderen is toch wel het “parc de la Citadelle: een groot park bij een oud fort met een gratis dierentuin (niet helemaal gratis eigenlijk want 2,50 per persoon), een mooi oud park (Jardin Vauban) en een minipretpark.

Ook bezochten we nog de LEGO winkel en de grote zondagsmarkt van Wazemes en verder hebben we vooral heel veel gelopen, op terrasjes gezeten en lekker Franse wijn gedronken.

Ik vind Lille echt een aanrader als je een buitenlandse stad wil bezoeken die niet te ver weg is. En of je nou 2 dagen gaat of een week, er is genoeg te doen en reizen met de Thalys is ook een feestje (als er tenminste tussen Antwerpen en Brussel niemand voor de trein springt, wat bij ons het geval was, waardoor je 3,5 uur moet wachten op het station in Brussel)

2 reacties

  1. Iemand voor de trein springt?? Lijkt me nogal heftig wow!
    Die foto waar je op dat plaatsje zit (van boven genomen) lijkt mijn blauw tuinzitje wel grappig!
    Leuke stad dus Lille, ik ken het alleen van doorreis waar we vaak stopten voor koffie etc.
    Nu weer terug naar je eigen stad Amsterdam yeahhh

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s