De haargrens van Jolanthe

heeft u dat ook? Mensen op de tv waar je om de één of andere reden een ongelofelijke hekel aan hebt. Mensen waar je echt shagerijnig van wordt of nog erger, agressief. Dat je ineens je tv gaat lopen uitschelden?

Ik heb dat met bijna niemand maar wel met John van den Heuvel. Met wie? Zult u nu zeggen. Who the fuck is John van den Heuvel? Hij is misdaadjournalist (ook al een vreselijk beroep) voor RTL (dito). Maar het erge is: het gaat mij niet om zijn beroep en ook niet om iets wat hij ooit gedaan heeft. het gaat me om zijn hoofd. Hij kijkt zo dom uit zijn ogen dat ik hier niet eens een foto van hem erbij ga zetten. Ik zeg dit met enige schroom want echt hoogstaand of nobel is het niet van mij. Maar ja, ik denk dat ik niet de enige ben.

Ik weet zelfs dat ik niet de enige ben. Daarom schrijf ik dit stukje ook. Ik heb namelijk alweer een kijktip. Het heet de Jolanthe documentaire. Het is een documentaire van 15 minuten gemaakt door Tim den Besten en het gaat over Jolanthe Sneijder- Cabau van Kasbergen. Of eigenlijk, het gaat over zijn hekel aan Jolanthe. Hij vindt haar heel erg nep en stom maar is ook ergens geobsedeerd door haar.

imagejol3

In de documentaire probeert hij haar te interviewen, wat niet lukt, hij vraagt mensen op straat wat ze van Jolanthe vinden (een Kakwijf) en hij gaat naar een psycholoog om te praten over zijn haat en obsessie. Zeker kijken deze documentaire.

Jean- Pierre Geelen heeft de mini-docu in de volkskrant ook gerecenceerd en zegt dat het thema breder is dan alleen maar een beetje lachen om Jolanthe. Het gaat volgens hem om:

“De collectieve obsessie met sterrendom in het geïndustrialiseerde tijdperk van de mediacultuur’. “En de onmacht zich daaraan te ontrekken of te weren, anders dan erover te zwijgen. Een lastig dilemma.”

jolantheTobias heeft ook een behoorlijke hekel aan Jolanthe (zegt hij). Maar hem gaat het vooral over haar haargrens (zie foto). Net een holbewoner met een te klein voorhoofd, volgens hem.

Je kan de documentaire kijken door naar de site van de VPRO te gaan en daar “De Jolanthe documentaire” op te zoeken.

http://www.vpro.nl/programmas/de-yolanthe-documentaire.html

En tot slot een vraag: Aan wie op de televisie heeft u een ongegronde, ongelofelijke hekel?

 

10 reacties

 1. Maxim Hartman. Als Rembo (van Rembo en Rembo) vond ik hem geweldig, maar als hij “zichzelf” is (en dat betwijfel ik dus, ik heb het idee dat hij altijd in een of andere stomme rol zit), dan krijg ik kromme tenen van die man….

  Like

 2. Wij hebben ook geen tv (sinds 1997 niet meer) dus ik ken alleen hoofden die mij niet irriteren 😉 Maar ik ken Yolanthe uiteraard wel van gezicht. Maar het is zooo grappig, ik kan nu niet meer stoppen met zien dat ze inderdaad een rare haargrens heeft! Ik krijg er zelfs een heel raar onderdrukte proestbui van.

  Like

 3. Whahahahaha ik heb niet echt een hekel aan de 1 of de ander, wel irritante mensen die op tv zitten en dat ik denk.. zit dat er nu nog?

  Wat yolanthe betreft, er komt nageslacht nu, aaaaaaaaaarghhhhhhhhh 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s