Louis 11e verjaardag

Gisteren werd mijn oudste zoon Louis 11 en dat moest natuurlijk gevierd worden.

We begonnen de dag met een verjaarsontbijt en cadeautjes. Van ons kreeg Louis een vismagneet (daarmee kan je oud ijzer uit het water “vissen”), een agenda (want die moest hij toch hebben. Ook altijd een nuttig cadeau erbij doen net als handschoenen en een trui met sinterklaas), een pokemonkaarten-verzamelmap en een telefoon (de oude van Tobias. Nu hij in groep 8 zit mag hij er een maar we moeten nog nadenken over regels en schermtijd en dat soort dingen. Wordt vervolgd dus). En van Ole kreeg hij nog een legopakket.

Daarna gingen we ontbijten met Amarican panecakes. En Ole verloor zijn tand waardoor zijn gebit nu weer mooi in evenwicht is.

Om 12 uur begon het kinderfeestje met 11 kinderen die helemaal door het dolle heen waren. Louis kreeg nog veel meer cadeautjes en vooral veel pokemonkaarten (voor in zijn nieuwe boek) en ze aten zelf versierde cake en dronken limonade.

In het bos speelde we Levend Stratego. Echt leuk en je kan de kaartjes en spelregels gewoon vinden op internet en uitprinten. Van twee oude t-shirts maakte ik hoofdbanden zodat je kan zien wie in welk team zit.

Daarna lieten we de kinderen aan hun lot over, want zelf spelen is toch het allerleukst en concentreerde wij ons op het volwassenen-feestje wat we, voor de gemakkelijkheid, maar meteen daarna gepland hadden.

Iedereen bleef ook eten en Tobias had “captain’s dinner” oftewel capucijners met allemaal dingen erbij (zuur, rijst, kippenpoten, spek en veel gebakken ui) gemaakt. Wel een beetje lastig dat net toen we gingen eten een enorme stortbui het in de tuin zitten verhinderde,maar met zijn allen in het huisje was toch ook wel weer gezellig.

Ook na het eten kwamen er nog vrienden en mijn zus en haar kinderen bleven slapen.

Kortom:was een geslaagde dag. Vandaag een beetje in de tuin gehangen en opgeruimd en nu zijn Tobias en de jongens weer naar huis en geniet ik hier in de tuin van de stilte 😊

Louis heeft vandaag samen met zijn vriend Bas een vlog gemaakt. Het gaat over Pokemonkaarten (iets waar ik niets van snap) maar het is leuk om te zien wat hen bezighoudt en hoe je het als vlogger moet doen (veel vragen om duimpjes omhoog en “comments” bijvoorbeeld)

3 reacties

  1. Alsnog van harte gefeliciteerd!

    Wat gaaf, Captains dinner, dat hoor je niet snel meer, ja ik ken het ook, mijn ouders deden dat nog weleens op een zaterdag ipv een brood maaltijd, was altijd bijzonder. Maar dat een zo jong mens erom vraagt voor zijn verjaardag? Die ken ik niet.

    Zelf, maar goed, december natuurlijk.. wilde ik altijd zuurkoolschotel met van alles, en roomrijst met abrikozen van mijn moeder, lol… erg bewerkelijk ook…

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s