Curaçao 3: Westpunt

Louis is enorm geïnteresseerd in dieren en wil later bioloog worden. Vandaag is hij goed aan zijn trekken gekomen. We hebben gezien: grote zeeschildpadden zwemmend in de zee, een leguaan (niet de eerste maar wel van heel dichtbij dit keer) heel veel tropische vissen en een warra warra. Warra warra betekent wacht wacht, en deze roofvogel heet zo omdat hij eindeloos boven zijn prooi kan blijven hangen en wacht op het goede moment om toe te slaan.

We gingen vandaag met Sanne en Anouk een tripje maken naar Westpunt, het meest westelijke deel van het eiland. We moesten al erg vroeg opstaan want voordat we aan deze reis begonnen moesten we Otje en Jonas naar school brengen en die moeten daar al om 7 uur zijn.


Vanuit school reden we over de “weg naar Westpunt”. Hier in Curacao noemen ze de dingen graag bij de naam (Warra warra, Westpunt. Weg naar Westpunt). Halverwege reden we ergens de knoek (dat zijn de bosjes) in, en stopten bij een inham de zee in.

  
We liepen nog een stukje door de droge natuur naar het puntje van de inham en vandaar uit keek je het ravijn in en zag je zo af en toe een schildpad zijn kop boven water steken.    Via een mooi cactuspad liepen we weer terug naar de auto.

Vandaar uit verder gereden naar het Christoffelpark, een groot natuurgebied hier op Curacao.  Daar dronken we koffie en bekeken het museum in het landhuis.  Ging over het leven op een plantage vroeger. Het mooiste vond ik twee oude spiegels met daarin gegraveerd de portretten van de landheer en zijn vrouw. Zo’n spiegel wil ik ook wel.


Buiten zagen we deze leguaan.

 Weer in de auto reden we naar het aller- westelijkste puntje van het eiland waar het erg mooi is en waar twee Duitsers vanaf een hele hoge rots in de zee sprongen.


Louis had tegen die tijd al wel tien keer gevraagd: wanneer gaan we nou snorkelen, want dat heeft hij gisteren voor het eerst gedaan en dat vond hij zo gaaf dat hij dat de hele tijd wil doen.  Deze foto’s zijn van het eerste snorkelavontuur bij Blue Bay.

  
dus dat gingen we toen maar doen bij Grote Knip, een heel mooi strand waar het water nog blauwer leek.

   We maakten onder waterfoto’s met Louis nieuwe fototoestel. Die kan ik hier helaas niet laten zien nu, maar dat komt nog wel.
Op de terugweg zagen we ook nog flamingo’s in de zoutneerslag staan maar ik Had geen tijd om daar foto’s van te maken want we moesten op tijd weer terug bij school zijn.

Was een heel geslaagde tocht en goed om het eiland verder te leren kennen.

3 reacties

 1. wo,wo,wo. geweldig Jits wat een herfstvakantie heb je daar zeg heerlijk ook voor louis..
  zo’, n spiegel met eigen portret lijkt me raar 😉 hahaha

  Geliked door 1 persoon

 2. Jits, van je berichten straalt hevig af dat jullie verschrikkelijk genieten, Houwen zo !
  Wij zijn al weer een paar dagen gewend aan het herfstweer hier in NL, na onze heerlijke reis door ex-joegoslavië. groetjes,ook aan Anouk,
  sjef

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s