Curaçao 2

 Ik probeer niet teveel te bloggen want ik snap ook wel dat niemand zit te wachten op de hele tijd foto’s van hoe het is op een Caribisch eiland terwijl het in Nederland veel te koud is voor het moment van het jaar en iedereen ook gewoon moet werken. Mijn lieve schoontweelingbroer Appte zelfs: Je snapt hoop ik wel dat we je op het moment nogal haten he? Toen ik deze foto stuurde.

 Met daarbij de tekst: lekker schemeren bij Avilla.

Maar als je eenmaal aan het bloggen verslaafd bent zie je in alles een blog of een mooie foto en hier zie ik natuurlijk zoveel nieuws en moois dat ik het toch niet laten kan om zo af en toe wat met jullie te delen.

Mijn advies is dan ook: stop gewoon met lezen als je toch al een beetje shagerijnig bent.

Maar nu even over hoe het hier met ons gaat: we genieten natuurlijk enorm van het gezelschap van Saar, Sanne, Otje en Jonas. Louis vraagt al vanaf tien uur s ochtends: wanneer komt Jonas? We zijn nu ook al iets mobieler in de ochtend want Anouk is er nu ook en samen met haar kunnen we ook troepjes maken in de ochtend.

Even kort de afgelopen dagen: woensdag bleven we inde ochtend lekker thuis en in de middag gingen we zwemmen bij Avila. Dat is een heel mooi hotel met een eigen strand en je kan er ook lekker wat gaan eten of drinken.

  
  Een beetje te chic maar heerlijk voor een eerste middagje. Daarna pizza gegeten bij een tentje langs de weg.

De volgende ochtend lekker geralaxed thuis en in het zwembad gelegen. Smiddags kwam Anouk en gingen we mee naar de zeilers van Otje en Jonas bij het Spaanse Water. Louis mocht mee in de boot van de zeilinstructeur en later bij Jonas in het optimistje.

  
Vrijdag gingen Louis, Anouk en ik mee naar het Curacao’s museum waar Sanne voorzitter van het bestuur is. Over het museum ga ik nog een aparte blog schrijven.

 Lunchen gingen we daarna bij een Surinaams tentje in Otrabanda.

   Hele lekkere pom heb ik daar gegeten. Weet iemand welke groente dat is?
Smiddags uitrusten thuis. Het is dan ook echt verschrikkelijk warm en het fijnst om een siësta te houden in de airco.

S avonds eten en drinken op Mambo Beach met swingende muziek uit de boxen en het water op 2 meter afstand. De kinderen dronken rode slush puppy en wij een lekkere Heineken.

    En dan zijn we alweer aangekomen bij zaterdag. In de ochtend gingen de kinderen naar een verjaarsfeesten en Louis mocht mee. Het feestje was op het verkeerspark. Alle kinderen nemen dan hun fiets, step of skeelers mee en dan gaan ze lekker rondfietsen (dat kunnen ze hier natuurlijk bijna nergens) en wij dames gingen naar het strand: Bleu Beach. Ook weer een heel mooi strand wat zo in de reisfolders kan.

 In de avond heerlijk genoten van Sanne’s kookkunsten en barbeque en disco op de porche.

7 reacties

 1. Laat ze je lekker haten ik wil het WEL zien en NU, want als je dat ziet, word je ook weer warm, net zoiets als in de zomer naar winter foto’s kijken, dan koel je af, laat ze dus maar lekker kletsen en kom maar op met die prachtige warme zonnige foto’s hahahaha

  Ik geniet ervan, dus echt wel vaker! 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Eens met Morgaine!! als je niet wilt schrijven nog, af en toe een fotootje is ook leuk hoor..gewoon doen delen die heerlijkheid die je daar meemaakt…

  Like

 3. p/s wat zijn de kinderen gegroeid in die tussen tijd logisch ook natuurlijk.En Pom is niet een groente het is een ovenschotel recept kan je via google vinden
  Kon je dan niet zien dan?? 😉

  Like

  • Ja Tota, zag wel dat het een ovenschotel gerecht is maar vroeg me af van welke groente het gemaakt is. Weet het inmiddels: een soort van bladgroente en de wortels worden ook gebruikt. Vond het iig heel lekker en dacht zelf vroeger altijd dat de kip bij dit gerecht pom heet

   Like

 4. Haha Jitske…maar je kan er van alles ingooien hoor heb je het recept gestuurd op je chat.Ik zelf ben er niet zo weg van..en ik denk nog steeds dat pom een ovenschotel is ..wat zo heet pom…en is geen groente dus perse…

  Like

  • nou ff ook op Wikipedia voor uit leg gekeken, tja als je het zo vertaald..maar proefde je dat niet die wortel dan? Ik denk dat ze vroeger het veel soberder maakten alleen met pomtayer…dat is allang niet meer zo..daarom dacht jij dat (en velen van ons) dat het een kip ding was…

   Like

 5. Nou ik word hier juist heel vrolijk van, van al die mooie plaatjes, chique hotels, dames in badstoelen etc. Chouette, zeggen ze hier! Het komt misschien ook dat ik daar over een week of 6 ook heen ga! Enjoy! Xxxxxx

  Renee

  Sent from my iPad

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s