Moltalk

Hoe maak je een 14 jarige puber en een 11 jarig verwend jochie nou echt blij? Door ze mee te nemen naar Moltalk.

Moltalk is een tv programma waar ze elke zaterdagavond, meteen na het programma Wie is de mol? Napraten met oud-mol-kandidaten, over wie verdacht was en wie de mol zou kunnen zijn. Het word gepresenteerd door Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen. En nou is het toevallig zo dat Rop een vriend van mij is. Mijn hele basisschooltijd zat ik bij hem in de klas. Later zaten we ook samen bij de Winsense toneelvereniging Plankenkoorts, weer later voerden we diepe gesprekken bij ons thuis aan de keukentafel, speelden eindeloos spelletjes kaart en gingen samen uit in Nijmegen en dan fietste we midden in de nacht die 17km terug naar huis en toen hij in Amsterdam ging studeren deed ik dat ook. Het contact verwaterde maar de laatste tijd pakken we het weer een beetje op en volg ik ook wat hij allemaal doet. Vandaar dat we in de kerstvakantie naar de Shakespeare-bewerking As you like it, gingen waar hij in speelde, en toen zei Rop na afloop tegen de jongens: “zouden jullie het leuk vinden eens bij een uitzending van Moltalk te komen kijken? Nou, je had ze niet blijer kunnen maken. Andrea en Lovis zijn ook grote Wie-is -de-mol-fans (molloten worden de fans ook wel genoemd) Dus die mochten ook mee.

Eerst aten we Captains dinner in de IJselstraat met ook tobias, Sil en Kolja. Zij gingen niet mee naar Moltalk want ik had maar 5 kaartjes. Maar dat vonden ze niet erg want zij gingen lekker naar de film “Ant-Man and the Wasp: Quantumania” (zij liever dan ik dan weer)

Het was in het Vondel CS (in het Vondelpark) en we moesten er al om 19.30 zijn. Het is sowieso de moeite waard eens te zien hoe dat er nou uit ziet in de studio, zo’n tv-programma. De aflevering van Wie is de mol keken we vantevoren met zijn allen in de studio. En daarna begon het echte programma. Wij kwamen niet in beeld maar klapten, als de rest dat ook deed, met overdreven enthousiasme en lachten om de grapjes die gemaakt werden extra hard. Niet zo zeer uit gemaaktheid maar gewoon, omdat je er helemaal in mee gezogen word. En na afloop namen we allemaal nog een drankje en besproken wat voor goede aflevering dit was.

Maar de kinderen wilden vooral met iedereen op de foto en straalden helemaal van blijdschap. Grappig toch, dat zo samen op de foto gaan het ultiemste geluk voor hen is. Zij blij en wij moeders (Andrea en ik) daardoor ook. Even een compilatie van de foto’s met BN-ers. Voor de al wat oudere jitstips-lezers zal ik er even bij vertellen wie wie is. Maar let vooral op de gezichten van de kinderen en het geluk dat daarvan af straalt

De gasten van deze avond (het zijn er altijd 3 en ze moeten ook ooit hebben meegedaan aan Wie is de mol): Charlotte Nijs (journalist), Sahil Amar Aïssa (acteur, columnist en presentator en de held van Louis en Ole in het vorige seizoen van Wie is de Mol) en Klaas van Kruistem (presentator van jeugdprogramma’s)
Dit zagen wij vanaf onze zitplaats. De meeste mensen die in het publiek zaten, zaten daar trouwens omdat ze dat gewonnen hadden bij een prijsvraag. Ik weet niet waarvan maar je kan geen kaarten kopen voor dit programma. Of je moet dus connecties hebben. Er zaten namelijk ook nog 3 andere bekende Nederlanders met hun kinderen die ik alledrie herkende maar ik wist alleen Bridget Maasland bij naam te noemen.
En dat was pas echt een verassing. Na afloop van de uitzending bleek dat 3 van de 4 kandidaten die nu nog in Wie is de Mol zitten in Vondel CS aanwezig waren en bereid met al die molloten op de foto te gaan (ik zou daar geloof ik geen zin in hebben) Hier kandidaat Daniël (hij is onderzoeksjournalist bij RTL)
Lovis op de foto met Anke (hoofdredacteur van de Elle en deze aflevering viel ze ook af als kandidaat. Mijn zoons vinden meisjes en vrouwen nog niet zo interessant en wilden niet met haar op de foto
Op de foto met Jurre Geluk (ook presentator) en waarschijnlijk de mol (al zat ik tot nu toe op Soy maar ik twijfel dus ik ga nu toch een beetje spreiden om niet in de beruchte tunnelvisie terecht te komen. Als je hier niets nou niets van snapt omdat je niet naar Wie is de mol kijkt is dat ook helemaal niet erg. De volgende blog gaat wel weer ergens anders over.
De co-presentator van Rop Marlijn Weerdenburg
En natuurlijk met Rop zelf. Ik sta op geen enkele foto want ben meestal de fotograaf. Vind ik niet zo erg want ik sta toch meestal niet zo goed op foto’s
Oh toch 1 gevonden waar ik ook op sta. Gelukkig, maar jammergenoeg zonder bekende Nederlanders. O nee die dame aan het eind van ons straatje, waar je alleen de pet en het blonde haar van ziet, is Bridget Maasland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s