De dichter Ole

Mijn jongste zoon Ole heeft net als ik ook plezier in het schrijven. Weliswaar niet in het schrijven als bezigheid (dat vind hij vreselijk en zijn handschrift is erg moeilijk te ontcijferen) maar wel in het omgaan met taal en woorden. hij houdt vooral veel van verhalen schrijven in dichtvorm.

Toen hij op school de opdracht kreeg iets over zijn vakantie te schrijven deed hij dat dan ook op deze manier. De vaste lezers van mijn blog hebben misschien ook gelezen over onze fietsvakantie bij Berlijn en wat Ole daarvan vond. In zijn gedicht gaat het dan ook vooral over de vervelende bospaden en het eindeloze fietsen en over hoe stom hij dat vond.

Maar toen ik vanochtend vroeg of ik zijn gedicht op mijn blog mocht delen zei hij: ja dat mag, maar ik vind de vakantie, nu ik er aan terugdenk, toch wel leuker dan ik het toen vond. Daar was ik blij om en ik herinnerde hem aan onze vorige fietsvakantie in Nederland en hoeveel hij toen geklaagd had en hoe vaak hij daarna gezegd had dat dat de leukste vakantie ‘ever’ was en of we alsjeblieft snel weer op fietsvakantie gingen. Ben benieuwd of deze vakantie ook een zelfde mythische status krijgt, want dit moment in het bos (zie foto) kan ik me nog levendig voor de geest halen.

vakantie verhaal ole stam

Het is vakantie hoera wat een feest

je kunt weten hoe het ging, als je verder leest

Het duurt best wel lang zoals ziet

maar dat maakt niet uit; lees en geniet

Week 1 gaan we naar Egmond. We zijn wel vaker daar

wat gaan we doen niet zoveel, een paar dingetjes maar 

We gaan zwemmen in de zee

en de hitte valt niet mee 

Week 2 ik ben jarig hiep hiep hoera

alles gaat prima op een ding na 

We gaan over 2 dagen naar Duitsland toe 

maar voor nadenken ben ik veel te moe 

8 uur lang in de trein 

dat klinkt prima maar is niet fijn                                                                                      

Ik vond het super stom.                                                                                                                   

maar daar gaat het nu niet om 

Dag1 ging heel goed

toen wist ik nog hoe het moet

Dag 2 fietste we door een rotbos

en schelden er flink op los 

de rest van de dagen ging foutloos  

ook al werd ik wel vaak boos

na dagenlang fietsen in het licht

is het einde in zicht

nog een week en dan is het voorbij 

dat maakt mij niet blij

maandag dinsdag woensdag ik doe niks meer

donderdag vrijdag zaterdag zelfde als vorige keer   

zondag heb ik een  garantie 

was het maar weer vakantie

dit was het allemaal. Dit was mijn vakantie verhaal       

                                                                                                         

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s