Fietsen bij Berlijn- deel 3

Inmiddels zijn we weer terug in Nederland. Gister de hele dag in de trein gezeten en meteen doorgegaan naar de ouders van Tobias in Alkmaar waar ik nu net wakker wordt in een ‘echt’ bed, met een ‘echt’ hoofdkussen. Heerlijk.

Maar ik moet natuurlijk nog even het verslag van de vakantie afschrijven. Dat doe ik een beetje snel want de laatste dagen waren wat rustig (ook door het steeds warmere weer en ook een beetje door onze vermoeidheid: het is wel lang achter elkaar elke dag zo veel doen)

10e etappe Berlijn Wannsee- Berlijn Teggelersee

Ook op mijn verjaardag (vandaag dus) zal er gefietst te worden. Het is fijn een dagje langer op een camping te zitten maar al snel word ik weer rusteloos en ben benieuwd naar een volgende camping. Het werkt een beetje verslavend. Je komt in een cadans van tent afbreken, bedenken waar je heen gaat, fietsen, tent opzetten, nieuwe camping verkennen en alvast nadenken over de tocht van morgen. Als je het een beetje rustig aan doet (we hoeven echt niet altijd meer dan 50 km te fietsen) is dat een heel prettig ritme en je ziet nog eens wat van het land op deze manier.

We blijven nu eigenlijk een beetje bij Berlijn zodat we vrijdag makkelijk weer de binnenstad in kunnen fietsen. Maar Berlijn is heel groot en zijn heel veel parken en bossen in en om de stad dus je hebt niet het gevoel dat je door een grote metropool fietst.

Na de eerste 10 km stopten we voor een verjaars-taartje bij een erg leuk cafeetje. Bij elke stop kreeg ik weer 1 cadeautje (allemaal spulletjes uit de museumwinkel van Sanssouci. Behoorlijk kitscherig dus, maar daar houd ik wel van) Ik heb gekregen: een brillenkoker (voor mijn nieuwe leesbril), een opvouwbaar tasje, Sanssouci-servetten, 2 versierde lucifer-dozen en een porseleinen lepel. Echt handige fietsvakantie-cadeautjes dus want alles past er nog makkelijk bij in onze fietstassen😊

Na een tussenstop om te zwemmen en een omleiding vanwege het ontplofte munitiedepot (was wel balen want daardoor moesten we een heel stuk door bebouwd gebied) kwamen we rond 17.00 uur aan op de volgende camping: City camping & hotel Berlin Nord. Dit is het uitzicht vanuit onze tent.

s’Avonds aten we bij een Spaans restaurant in Spandau (een soort van Bijlmer) en speelden een nieuw kaartspel met Louis, 10 phases. Heel leuk, we hebben het meteen besteld om thuis ook te kunnen spelen. En ondertussen aten we Tapas en dronken Spaanse biertjes .

11e etappe- kort rondje Tegelersee

Eerst hangen we s’ochtends relatief lang rond bij onze tent. Beetje het Camping-leven observeren (houd ik erg van) kopjes thee maken op het kleine gasje en beetje lezen/ gamen voor de kinderen.

En daarna gaan we een kort rondje bij het dichtstbijzijnde meer fietsen en vooral zwemmen.

12e etappe: Tegelersee- Berlin Mitte

Laatste fietsdag. Vandaag veel geregel. Eerst naar de binnenstad fietsen (17 km) en naar het Hostel waar we zouden slapen, daar dan alle spullen dumpen, dan samen met Tobias naar andere wijk fietsen om uit het vorige hotel waar we in Berlijn zaten de rugzakken te halen (die mochten we daar in de “luggageroom” 2 weken stallen), weer terug naar het hotel om de kinderen en de lege fietstassen te halen en dan weer een tocht naar een andere wijk om de huurfietsen in te leveren. Toch is zo door de stad fietsen ook wel weer leuk en je krijgt een goed beeld van hoe groot Berlijn is.

En toen waren we dus ineens fiets-loos ☹️ Moesten we toch nog een behoorlijk stuk terug lopen. Gelukkig deden we dat in etappe’s. Eerst naar een terras in park Friedrichshain waar, tot Ole’s vreugd een fijne fontein was,

Toen naar de supermarkt (voor trein-proviand voor morgen) en door naar een Chinees restaurant voor ons laatste Berlijn- avondmaal. Op de wc hing deze stikker. Toch altijd fascinerend en vooral nodeloos ingewikkeld.

En door een donker Berlijn liepen we terug naar ons hostel (een betonnen blok-flatgebouw aan een drukke weg met kleine kamertjes met hufterproof -meubilair en heel veel jongeren. Toch betaal je daar 100 euro meer voor dan voor een plekje op de camping 15 km verderop (fietsroute naar het centrum trouwens bijna helemaal door het groen en langs het water)

En dan gister dus in de trein en nu weer in Nederland. Ik heb echt heel erg van deze vakantie genoten. Al was het soms ook afzien maar dat draagt ook bij aan meer voldoening daarna. Ik wilde deze vakantie al heel lang (had 6 jaar geleden er al een keer van alles over uitgezocht) en ben heel blij dat we het nu gedaan hebben. Berlijn vind ik te gek en ik wil zeker nog eens terug, al is het alleen al omdat we echt bijna geen museum/ geschiedenis/ cultuur gedaan hebben. Maar dat is weer een heel ander soort vakantie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s