zomer 2022- eerste deel

7,5 uur in de trein naar Berlijn: een goed moment om weer eens een blog te schrijven. Ik weet dat ik een hele tijd niets van me heb laten horen maar ik ben vast voornemens dat weer te gaan veranderen en zeker in de vakantie vind ik het leuk zo af en te wat te schrijven en de foto’s te laten zien van wat we allemaal beleven. Dus nu eerst maar eens het begin van de vakantie.

Het moment dat de zomervakantie begon vertrokken wij meteen naar het duinhuisje in Egmond aan Zee. Dit is het vakantiehuisje van de ouders van Tobias en ik kom daar nu al meer dan 25 jaar, de kinderen al vanaf hun geboorte en Tobias al vanaf zijn 4e levensjaar. Eerst was er nog een ander huisje (het oude duinhuisje), maar dat moest worden afgebroken, omdat dat stuk van de duinen teruggegeven werd aan de natuur. Jan en Anja kregen er een andere plek voor terug, iets dichter bij Egmond aan Zee maar nog steeds in de duinen. Daar mochten ze hun eigen huisje op bouwen. Dit tweede duinhuisje, dat er ook alweer 16 jaar staat, is een stuk luxer dan het eerste. Nu hebben we een grotere keuken/ woonkamer, 2 slaapkamers, een schuurtje, zonnepanelen (dus elektriciteit) en de laatste tijd zelfs een ijskast.

Ik vind het altijd heerlijk om hier te zijn. Het huisje is zo gezellig, het weer om de 1 of andere reden altijd goed, de duinen zo mooi en het strand zo dichtbij, het gezelschap zo gezellig en Egmond aan Zee een fijne mix van toerisme en gewoon een rustig dorpje aan de zee.

Meestal als we er zijn zijn we niet met zijn vieren. Sil en/of zijn kinderen zijn er heel vaak en ook mijn zus Saar wil altijd graag komen logeren. De kinderen slapen met hun neef en nicht in een tweepersoons-stapelbed (4 persoons dus eigenlijk) en we zetten ook vaak een tentje neer voor nog 2 extra slaapplaatsen.

Overdag hangen we een beetje bij het huisje, de kinderen spelen in de duinen, zo af en toe maak je een wandeling, hangt wat in de hangmat, gaat even naar het dorp of de zee, boodschappen doen, veel lezen, spelletjes spelen en laat (of juist lekker vroeg) naar bed. Als het regent zit je een dag binnen en als het warm is pompen we het badje op.

Voor mijn gevoel duurde deze eerste week van de zomervakantie dus al behoorlijk lang en dan hebben we er nu nog 5 te gaan. Wat is de zomervakantie toch fijn.

Dus ik ga maar gewoon door met activiteit 2 en 3 van deze vakantie. Zaterdag gingen we weer weg uit het duinhuisje omdat we zondag mee gingen doen met de fietspuzzeltocht op Amstelglorie. Op de foto hierboven zie je ons team: Seven Eleven want we zijn met 7 en Ole werd de dag na de fietspuzzeltocht 11. Ook is het een wielerploeg en een winkel die open is van 7 tot 11 s’avonds (lekker lang. Net als waarschijnlijk de tijd die wij over deze fietstocht gaan doen.

En dat was ook zo. We gingen om 10.15 uur weg en waren pas om 18.30 uur weer terug op Amstelglorie. En toch had ik het gevoel dat we de 38 km best doorgefietst hadden. we gingen vanuit Amsterdam eerst door Diemen en het Diemerbos naar Muiden, toen via de Vecht naar Weesp en toen via Driemond en de Bijlmer weer terug. Onderweg moet je allerlei vragen beantwoorden en opdrachten doen. Ik weet niet hoeveelste we geworden zouden zijn want omdat we zo laat waren, werden we niet meer meegenomen in de puntentelling. Het maakte niet uit. We hadden een erg leuke dag, zagen de omgeving van Amsterdam op een andere manier en genoten van het lekkere weer (al was het wel erg warm)

En Ole was ook nog jarig. 11 is hij geworden. Ik ging met ze naar het De Mirandabad en alle vriendjes van Ole die niet op vakantie waren mochten mee.

Poe hee! Toch nog behoorlijk veel gedaan . En nu dus nog steeds in de trein naar Berlijn. Daarover meer in de volgende blog….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s