Brugge

En hier dan deel 2 van onze België-trip: Brugge.

Vanuit ons hostel namen we tram 1 en toen de trein en een klein uurtje later stapten we binnen in ons nieuwe appartement. Dit keer via Air-bnb geboekt en een stuk luxer. Ook hier heb ik een filmpje van gemaakt, al is het wel een beetje chaotisch.

Dit keer meerdere slaapkamers (allemaal met een enorme televisie en lekkere bedden), een badkamer voor onszelf, een goed geoutilleerde keuken en woonkamer met designmeubels en een nog grotere televisie, zeg maar meer “een filmscherm” Dat vonden de jongens natuurlijk fantastisch dus er werd meteen een film opgezet.

Later gingen we Brugge in en een beetje rondlopen. Brugge is prachtig maar ik kon er niet heel erg van genieten. Eigenlijk was ik moe van de afgelopen dagen en ergerde ik me aan de grote hoeveelheid andere toeristen (al weet ik wel dat dat hypocriet is aangezien ik er zelf ook 1 ben).

Het lukte niet om een leuk eettentje te vinden tussen de vele toeristen-fuikende-veels-te-dure restaurantjes dus uiteindelijk belandde we in een ongezellig café waar een uitsmijter 15 euro kostte, en de tafels bedekt waren met bruine nep-leren placemats (je weet wel? Zo’n tent ☹️) En dan zal je zien, net als je zelf chagrijnig bent, doen je kinderen ook heel vervelend.

Maar gelukkig was Tobias er ook. Hij blijft altijd rustig en gelijkmatig en hij stelde voor met de jongens de toren van het Belfort te beklimmen en dan kom ik even rustig zelf rondlopen. Zo geschiedde dus…

Boven op deze toren maakten ze dit filmpje.

Daarna zochten we een cafeetje op wat verder van het centrum waar we tussen de echte Bruggenaren zaten en een spelletje gingen spelen en een Belgisch biertje gingen drinken dus toen ging het met mijn humeur al veel beter.

We liepen terug door de schemering en aten pizza en sla in ons appartement, ik las de jongens voor en toen ze in bed lagen gingen wij lekker The Crown kijken (heb ik natuurlijk allang helemaal gezien maar nu kijk ik het samen met Tobias lekker nog een keer)

Bij het appartement waren ook 2 fietsen inbegrepen. We huurden er nog twee bij en besteedde de zaterdag aan een fietstocht in de omgeving van Brugge. Je kan langs het kanaal heel makkelijk naar het kleine stadje Damme fietsen en vandaar reden we nog wat verder naar Oostkerke en via een ander mooi fietspad aan het eind van de dag weer terug. Het is daar echt heel mooi en de zon scheen zo lekker en we stopten bij elke omgevallen boom om er even op te klimmen en lunchten in een oud-Belgisch-spelletjes-café wat de praatgrage fietsverhuurder ons had aangeraden. Het was echt een topdag

Terug in Brugge wilden we lekker vroeg gaan eten zodat we, op onze mega-tv daarna de finale van Wie is de Mol konden gaan kijken. We hebben een traditie om elke vakantie een keer bij een Chinees te gaan eten (die zijn namelijk echt bijna overal) dus om 17.50 zaten we al aan tafel bij De Chinese Muur. Maar deze Chinees werd gerund door 1 man en 1 vrouw. Hij stond in de keuken en zij deed de bediening en de afhaalklanten en het werd al snel heel druk en om kwart voor acht hadden we alleen nog ons voorgerecht gehad en onze drankjes werden ook niet bijgevuld. Ik had wel medelijden met de eigenaren (na al het Corona-gedoe eindelijk weer open dus weinig geld voor extra personeel ) maar 2 uur wachten gewoon te lang. Dus toen hebben we maar gezegd dat we het eten graag mee wilden nemen en net voor 20.30 waren we thuis en keken we, met een bordje op onze schoot, wie is de mol.

En dan is het vandaag, maar dat is een dag van inpakken, schoonmaken en treinen. Na veel vertraging en een omleiding kwamen we weer in Amsterdam. Het was echt een fijn vakantietje maar het is ergens ook wel weer lekker om thuis te zijn.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s