Gent

Het is voorjaarsvakantie en ik wilde, na het hele Corona-gedoe, zo graag weer eens wat “leuks” doen dat we besloten een mini-rondreisje door België te maken: met de trein en een rugzakje en dan 2 dagen Gent en 2 dagen Brugge.

Hier dus het eerste deel van dit Vlaamse tweeluik: Gent.

Uitzicht vanuit de toren van slot Gravensteen

Tobias, Louis, Ole en ik liepen s’ochtends door de ,eindelijk weer droge en zonnige, stad naar de Pijp om daar de metro naar Centraal te nemen. Om 09.30 stapten we in de internationale trein naar Brussel. En in Antwerpen stapte we over op de trein naar Gent waar we om 12.30 arriveerden.

Overstappen in Antwerpen

We konden pas om 15.00 uur in ons hostel en we hadden niet zulke zware tassen dus we besloten te gaan lopen en onderweg een plek te vinden om te lunchen. Maar Gent is groter dan ik in mijn hoofd had en het centrum verder weg dan ik dacht.

Gelukkig vonden we onderweg een leuk restaurantje om te gaan lunchen met (wat mij en Louis betreft het beste concept ever is: ontbijt wat je de hele dag mag bestellen. Het heette Luv l’ oef https://luvloeuf.com/

Apple pie pancakes

Daarna hadden we wel weer wat krachten verzameld en liepen door de stad en het historische centrum verder naar de plek waar we eindelijk onze tassen konden dumpen.

Ons hotel vond ik zelf echt een hele goede vondst (ik geloof dat 1 van mijn nieuwe hobby’s is leuke vakantieadresjes vinden) Het is een hal waar allemaal caravans en tenten in staan met daarbij een gezellig café, een hostel op zolder, een gemeenschappelijke chilruimte en voor in de zomer veel buitenplekken om te zitten. Het heet Treckhostel http://www.treckhostel.be/nl/

Rondleidingsfilmpje deel 1 en 2

We vinden het hier te gek. De rest van de middag speelden de jongens in hun vouwwagen, dronken we Belgische biertjes in het café, deden we gekke nieuwe spelletjes uit de spelletjeskast, en childen met ons boek in de chilroom.

s’Avonds gingen we frieten eten en naar Spider-Man en daarna met de taxi terug naar onze caravan omdat de trams al niet meer reden.

Gravensteen

De volgende ochtend brachten we, na een laat ontbijt, een bezoek aan slot Gravensteen https://historischehuizen.stad.gent/nl/gravensteen

Doe hier zeker de audiotour die je, op komische wijze, van alles verteld over de bouw, de bewoners en de geschiedenis van dit kasteel. Vonden wij echt de moeite waard.

Na echte Belgische chocolade(melk) en wafels gingen we naar ons volgende tijdslot (je moet nog steeds alles reserveren) namelijk in de st.Bavokathedraal om het Lam Gods te bekijken.

In het echt is hij natuurlijk nog veel mooier, echt indrukwekkend mooi, dus als je hier bent moet je er zeker naar toe, al vond ik het wel vreselijk duur (16 euro pp) Daarvoor krijg je er wel een rondleiding met augmented reality- bril bij. Leuk voor de kinderen maar een beetje geld-klopperij. Als je alleen naar het schilderij wil kijken betaal je 12,50. Dan kan je dus net zo goed de tour erbij doen.

Vanuit ons hostel liepen we s’avonds naar een heel leuk restaurantje in de buurt: Woest https://woestgent.be/

Het zag er heel gezellig uit, ze hadden een kast vol spelletjes, leuke bediening, lekker eten (allemaal kleine tapas-gerechtjes) en fijne soul-muziek.

En als toegift was er dan ook nog een live-optreden in onze eigen hostel. We waren vooral fan van Hugo uit Sint -Niklaas.

Om 22.30 lagen we in ons tentje/vouwcaravan. Het bleef nog lang een beetje onrustig maar eigenlijk vooral door de 2 pensionado-koppels uit de andere caravan.

Nu zitten we in de trein naar Brugge en ga ik dit eerste deel posten. Nog even afsluiten met een aantal foto’s van gewoon door Gent lopen en van de hostel.

2 reacties

  1. Wat een leuke vakantie weer en nu snap ik het filmpje meer wat je me al eerder appte, leuk ook dat ik dat nu ook kan zeggen: appte 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s