Even lekker weg naar Duitsland

Het was weer herfstvakantie!! 1 van mijn favoriete weken van het jaar. Het schooljaar is nog maar net begonnen maar deze week is altijd een heerlijke onderbreking van de oh zo drukke tijd die aanbreekt na de zomervakantie en duurt tot de oh zo saaie koude tijd na 1 januari.

Lekker niets doen dus Jits. Maar nee, dan ken je mij nog niet. Deze week is weer helemaal volgepland. Wel met allemaal leuke dingen waar je gewoonlijk geen tijd voor hebt. Een driedaags tripje naar Duitsland bijvoorbeeld met mijn lieve vriendin Florence en haar zoon Anton en met Louis en Ole.

Via Booking.com had ik een heel leuk appartement gevonden op een boerderij nabij de Duitse stad Xanten (vanaf Amsterdam zo’n 2 uur rijden) http://www.booking.com/Share-qPX2Rg

Het overtrof al onze verwachtingen. Een hele mooie omgeving met een prachtige grote herenboerderij met daaromheen allemaal oude fruit en notenbomen, een tuin vol dahlia’s, overal plantenpotten, leuke zitjes en mooie vergezichten. Het appartement was van alle gemakken voorzien en heel prettig van sfeer.

De kinderen gingen meteen lekker buitenspelen en wij deden allebei ons eigen ding: beetje uitpakken, rondlopen, alles bekijken, thee drinken, beetje lezen, zelfgeraapte noten kraken, appelmoes maken, spelletje rummicup spelen enz.

De volgende dag reden we na het ontbijt naar Xanten. Een klein Duits stadje met mooie oude huizen, een grote kerk en een marktplein waar ook markt was. We bekeken de Dom en liepen een beetje rond, deden een coronatest voor Louis (hij is volledig gevaccineerd nu maar de twee weken na de laatste prik zijn nog niet voorbij dus dit was al zijn tweede test in drie dagen), bekeken de badeendjes-winkel, speelden bij de draak en natuurlijk gingen we naar de konditorei om taartjes te eten.

Maar Xanten staat vooral bekend om zijn Romeinse opgravingen en het bijbehorende Romeinse park dus daar gingen we ook nog naar toe. Maar er was daar niets te eten, het begon te regenen en de jongens bezeerden zich bij het spelen in de Romeinse speeltuin dus besloten we weer lekker terug te gaan naar onze “bauernhoff”

Louis bakten een taart van de appels van de boerderij. En wij maakten het avondeten wat bestond uit gebakken aardappels, worst, appelmoes en sla.

De volgende dag gingen we naar Irrland ( https://www.irrland.de/nl/ ) Het is ingewikkeld uit te leggen wat dat precies is dus ik gebruik even Florence haar woorden: Irrland is een tamelijkbizar pretpark met zo’n 800 barbecue plekken voor gezinnen die er met bolderkarren vol voedsel heen kunnen wndelen langs speelhooibergen, waterkussens, een maiszwembad, een verborgen tunnel die je langs een varken met elf biggen leidt, meerdere vliegtuigen op ladders met glijbanen van 40 meter hoog waarover je naar beneden kan roetsjen. Dit alles in romeins én boerderijthema. De jongens vonden het te gek. Nog beter dan de Efteling, riepen ze.

De volgende dag moesten we helaas alweer weg. We hadden zo nog wel een paar dagen willen blijven. De rest van de vakantie was ook lekker vol met logeerpartijen in Winssen en Akmaar en gister een avondje dansen in het clubhuis van Amstelglorie. En nu is de vakantie dus alweer voorbij (snik snik)

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s