Griekenland 2021

Steeds komt het er maar niet van. Zo druk heb ik het met vakantie vieren (niets doen dus eigenlijk) maar ik vind het ook weer zonde een traditie te doorbreken van het schrijven op mijn blog over onze vakantie Dus nu begin ik er toch maar aan.

We zijn nu al meer dan een week vakantie aan het vieren. We begonnen in Thessaloniki, waar we naar toe vlogen. En vanaf daar gingen we per boot naar de eilandengroep de Sporaden

Eerst het kleine en groene Alonisos, daarna het mooie Skopelos en nu het levendige Skiathos. Het is hier de hele tijd behoorlijk warm (de hittegolf is nu net een beetje voorbij en het is meestal rond de 32 graden) Die warmte was prima uit te houden maar wel vooral door niet te veel te doen en veel in het water te liggen.

Om een beetje een beeld te geven van hoe de vakantie er uit ziet doe ik hieronder verslag van een gemiddelde dagbesteding (met foto’s niet per see in chronologische volgorde)

-niet al te vroeg opstaan. Gelukkig slapen de kinderen ook meestal tot 08.30 ofzo

-ontbijten met lekkere Griekse yoghurt en fruit of ergens op een terrasje of zoals hier bij het hotel.

-dan op zoek naar een strand. Er zijn er hier zoveel dus met het zoeken naar eentje met de juiste recensies en met hoe je er kan komen ben je al best een tijd bezig (alles op de telefoon via Google Maps natuurlijk)

– daarna gaan we op weg naar dat strand. Lopend, met de bus of met een watertaxi (bootje). Zo zie je toch nog wat van het eiland.

-Op het strand zijn meestal strandstoelen onder een parasol. Dat is wel fijn want in de zon verbrand je levend en de stenen op het strand zitten ook niet zo lekker.

-Lekker zwemmen, snorkelen, schelpen zoeken, hangen in de branding, baantjes trekken (betekent eigenlijk: naar een verre boei zwemmen en weer terug), nog een beetje hangen in de branding en tussendoor lekker lezen.

-om ongeveer 14.00 uur word het dan weer tijd voor iets te eten. Meestal zijn er wel restaurantjes aan het strand waar je lekker Grieks kan eten, bijvoorbeeld: een greek salad, fried squid, een mandje brood en een ommeletje met bacon voor de kinderen.

Na de lunch nog wat zwemmen en lezen en dan terug naar ons verblijf. Meestal zijn dit eenvoudige appartementen via airbnb of een gezinskamers in een niet te duur hotel. De meeste hebben airco, 4 bedden, een eenvoudig keukentje en een ijskast.

Als het zo warm is, hoort een siësta er natuurlijk ook bij. Die is voor iedereen vrij in te vullen als je maar niemand anders stoort. De kinderen liggen meestal op hun bed en kijken wezenloos naar de ipad. Tobias checkt waar we staan op de Olympische medaille-spiegel (we zijn nu geloof ik het Europese land met de meeste medailles) en ik val meestal even in slaap.

Daarna doen we soms nog een avondzwemmetje, soms een spelletje rummicub of pesten, beetje tekenen en een biertje drinken en heel soms een tochtje de berg op.

Pas rond 21.00 uur gaan we dan eten (de Grieken beginnen vaak nog later maar zo lang houden wij het niet vol) Het eten is hier over het algemeen heerlijk. Lekkere visjes enzo.

Moe maar voldaan gaan we dan meestal tussen 11 en 12 allemaal tegelijk naar bed.

Zo ziet een gemiddelde dag er dus uit. Er zitten natuurlijk variaties in en soms doen we iets anders zoals een boottocht maken, maar daar vertel ik over in mij. Volgende blog.

Nog even voor de thuisblijvers die veel naar het journaal kijken en een beeld zien van brandend Griekenland: dat is gelukkig ergens anders en niet hier. We kunnen het wel heel goed zien als het helder is en in de nacht. Dit is het naastgelegen eiland Evia dat helemaal in brand staat. Ziet er verschrikkelijk uit en lijkt me voor de mensen en dieren die daar wonen het ergste wat je kan overkomen.

2 reacties

 1. Ziet er heel aantrekkelijk uit, Jits. Geniet ervan. Ook de evacuatie op Evia zullen jullie dus niet direct iets gemerkt hebben. Geniet,

  Gerritjan

  Like

 2. Wow zo hoort een vakantie te zijn.. genieten. Gelukkig ver van de branden. Evia is wel erg getroffen, gelukkig is mijn vriendin Marjory (voorlopig) veilig. zo ook mijn vriendin in Athene.
  En ondertussen hier, vannacht bakken met regen vreselijk zou naar Griekenland, Turkije en Italie moeten verhuizen, kunnen ze daar wel goed gebruiken nu!!
  Maar je boft vanaf a.s Woensdag belooft het beter te worden en op Donderdag zelfs weer 25 graden, val je van de ene hitte in de ander !
  Alvast gefeliciteerd met je verjaardag morgen!
  Liefs Tota en Paul

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s