Geocaschen

Hebben jullie wel eens van Geo-caschen gehoord? Ik wist in ieder geval niet dat het zo heette, maar ik wist wel dat er zoiets bestond als schatzoeken met GPS. Dit weekend hebben wij dat gedaan en het is heel leuk en een heel goed tijdsverdrijf in deze tijden van Corona. De kinderen vonden het fantastisch en wij wilde gewoon graag wandelen, naar buiten en iets anders doen dan in de tuin werken of lezen. Dit is hoe het werkt:

Je gaat naar de app-store op je telefoon en download de app; Geocaching Je maakt een acount aan (dit is gratis)

Je smeert eventueel boterhammen thuis en verzameld wat schatten om mee te nemen. Dit moeten kleine dingen zijn zoals knikkers, pionnetjes, mooie kleine steentjes, poppetjes enz. Wij hadden ook wat grotere dingen zoals een memoryspel en een zonnebril maar die passen niet in alle doosjes. En een pen moet je ook meenemen

En dan ga je op stap. Op je app zie je waar er een schat verstopt ligt en daar loop je dan heen.

hier zie je het kaartje van onze route in Amsterdam. de smileys zijn de cashes die wij gevonden hebben.

Als je op de plek komt waar zo’n groen doosje staat kijk je op je app naar de hint. Bij het Rijksmuseum kwamen wij bij de cash die “Kade bieb” heette. De hint was: “hoog”. Al snel hadden de jongens de minibieb gevonden en dan is het zoeken geblazen. Dit doosje was iets groter. er zat als schat een imax-3dbril in en wij konden ons iets grotere cadeautje erin achter laten voor de volgende schatzoeker.

Er zit ook altijd een boekje of papier in waarop je je spelnaam zet en de datum en tijd dat je de schat gevonden hebt. Ook op je telefoon geef je aan dat je de schat gevonden hebt. Het groene doosje veranderd dan in een smiley.

Soms zijn de hints wat uitgebreider zoals bij de Oude Alhambra bioscoop: Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet, en het is: grijs, heel lang en de vorm van een cilinder. Waar achter ben ik verstopt? of bij de Lijnbaangracht: Het vermindert het aantal dingen dat in de gracht valt.

En ondertussen liepen we lekker door de stad en maakten alles bij elkaar een flinke wandeling.

We hebben nu helemaal de smaak te pakken van het geo-cachen. Je kan het op allerlei plekken doen (bijvoorbeeld ook in Winssen, Egmond aan zee, Alkmaar of New York) en zelf schatten gaan verstoppen is natuurlijk ook heel leuk.

Eén reactie

  1. Wij vonden laatst een bakje in de auto van de vorige eigenaar nog, en die deed er ook aan schijnbaar, hahaha We hadden geen idee wat het was, maar alles zat erin, het is nu weg, en toen kwam mijn dochter, ja dat wil ik ook nog weleens gaan doen ooit… lijkt me wel leuk. Maar dan start ze helemaal opnieuw.

    Leuk hoor, maar voor mij, nee, ik ben daar niet zo goed in, in dit soort dingen.

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s