Volkstuinpraatjes

Ik ben weer een nieuw projectje gestart: Ik maak nu een podcast. Samen met Caroline die ik ken van de tuin. (heb je geen zin dit hele stukje te lezen maar wil je wel de podcast luisteren: klik dan hier) Tijdens de lockdown kwamen we elkaar de hele tijd wandelend tegen. Ik met mijn koptelefoon op en zij met de hare. En dan stonden we even stil, deden onze koptelefoon af en bespraken welke podcast we aan het luisteren waren. Zo werden we steeds meer “podcast-vriendinnen” en toen na een tijdje bedacht Caroline dat het misschien wel een leuk idee was om samen zelf een podcast te gaan maken over het hebben van een podcast.

Kan ik dat wel? dacht ik nog even maar toen dacht ik aan de uitspraak van de beroemde Zweedse filosofe P. Långstrump: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” En ook dacht ik dingen als: we kunnen het altijd proberen. Misschien vind wel niemand er iets aan maar dan nog zijn wij iets leuks aan het doen en misschien zijn er ook wel mensen die het wel leuk vinden en beginnen we een hele nieuwe carrière als podcast-maaksters.

maar hoe begin je nou precies een podcast? Allebei hadden we al heel veel podcasts geluisterd dus we wisten wel zo’n beetje hoe we wilde dat het er uit zou moeten gaan zien (hoe het zou moeten gaan klinken) maar dan nog was de vraag: maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Ik ben eerst een beetje gaan oefenen op Ole’s godcast en hoe die online te krijgen.

Daarna hebben we meegedaan aan een gratis podcast-masterclass. Dat was jammergenoeg eigenlijk een verkapte reclame om een hele podcastcursus te gaan volgen die 50 euro kostte. Wat we wel van die masterclass hebben geleerd is dat je goed na moet denken over het onderwerp. Je moet proberen een doelgroep te krijgen en dus moet je nadenken over wat het onderwerp van je podcast wordt.

wat ons bind, naast het podcastluisteren, is dat we allebei een volkstuin hebben op Amstelglorie dus leek het ons een goed idee als het daar over gaat: over het hebben van een volkstuin dus eigenlijk. En ook over in de stad wonen maar toch veel buiten zijn, op je tuin. En toen zijn we maar gewoon begonnen. Zondag hebben we onze eerste aflevering opgenomen: Een nieuwe lente, een nieuw begin. En als ik het zo terugluister ben ik er best wel tevreden over. Het is misschien nog een beetje te rommelig en we kunnen het de volgende keer ook iets beter voorbereiden, maar het begin is er.

In onze eerste aflevering hebben we het over van alles: over de waterleiding, daslook, de Mei van Gorter, hazelnoten, berkensap, rabarber, houthakken en de naam van onze podcast. We hadden zelf in ieder geval heel veel lol en ik hoop dat er ook mensen zijn die het leuk vinden hier naar te luisteren. hieronder staat een link naar de eerste aflevering en als je op de hoogte wil blijven kan je ons ook volgen op Instagram: @volkstuinpraatjes Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden en we vinden het fijn om tips en tops te krijgen (daar leren wij immers weer van)

4 reacties

 1. Ik heb nog nooit een podcast geluisterd, het trekt mij ook totaal niet eerlijk gezegd. De reden? Ook geen flauw idee eigenlijk, behalve dat ik weleens luisterboeken heb geluisterd en daar standaard van ga gapen en in slaap val, hahaha En dat gevoel heb ik met een podcast ook. Zelfde idee eigenlijk.

  X

  Like

  • Dat kan. Ik vind podcast luisteren zelf heel leuk (bijvoorbeeld tijdens het wandelen of het maken van een puzzel) totaal niet slaapverwekkend want het is vaak een echt spannend of interessant verhaal. Maar zo heeft iedereen weer zijn eigen interesse’s en dat is ook prima

   Geliked door 1 persoon

   • Wie weet ga ik ooit het proberen, maar daar heb ik het nu even te druk voor met alles wat speelt aan deze kant. ❤

    Like

 2. Toevallig heb ik de 1e keer een podcast geluisterd ,samen met Joya toe ze hier logeerde , het was van
  Marc marie en Aaf Brandt Corstius :vinden iets.
  Ik heb vreselijk samen met Joya moeten lachen, vooralsnog wist ik helemaal niet wat dat was podcast, nu dus wel haha.
  Nu heb ik dus de 2e geluisterd die van jullie.!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s