Gewoon even een update

Dit wordt een blog met van alles door elkaar. Gewoon even een update, eigenlijk. Omdat ik al een tijd niet geschreven heb en er wel van alles gebeurd.

Zo zouden morgen de scholen weer open gaan maar we krijgen nu net te horen dat dat niet doorgaat vanwege het weer. later in de week waarschijnlijk wel maar morgen dus nog even niet. Dat wordt nog een dagje thuis- onderwijs verzorgen en dat is helemaal niet erg. We zijn er nu zo aan gewend dat dit de nieuwe routine is dus een dagje extra maakt dan ook niet meer uit. en Louis is sowieso nog thuis want de middelbare scholen gaan nog lang niet open en voor hem is het juist gezellig dat wij er ook nog zijn.

Maar morgen vooral: heel veel buitenspelen. De laatste keer dat er een pak sneeuw lag zoals nu waren ze nog baby’s. vandaag gingen we natuurlijk ook, dik ingepakt, genieten van de sneeuw en even heen en weer naar de tuin met Florence, Herman en Anton om daar bij het kacheltje te genieten van erwtensoep en warme chocolademelk.

Het thuisonderwijs de afgelopen weken was soms wat veel maar ook heel gezellig en bijzonder. De kinderen kregen naast hun normale werk ook vaak leuke opdrachten zoals bij Louis het maken van een stop-motion filmpje:

Ole maakte met Tobias en vriendje Finn deze knikkerbaan

Louis had op school en periode meetkunde en maakte als eindwerkstuk deze tekening:

En Ole moest als opdracht voor school een hoorspel maken en begon een echte podcast over de Griekse goden: een echte “Godcast” dus. De eerste 4 afleveringen zijn al te beluisteren via Soundcloud of de link hieronder:(je moet er even de tijd voor nemen maar ik zou het zeker luisteren. Vind het zelf in ieder geval heel grappig) scrol aan de onderkant voor alle 4 afleveringen.

Tobias had zijn eigen kook-challenge bedacht en kookte de hele tijd heel lekker. Onder andere maakte hij inktvis- tempura, lamsbout en maissoep met zelfgemaakt Naanbrood

En ik maakte voor school lesfilmpjes en had online- meet- momenten met de kinderen. Als voorbeeld voor hoe zo’n les er uit ziet hier een lesje drijven en zinken op kleuterniveau.

En om af te sluiten: er was ook nog iets raars met mijn vinger. Ik had (online want de winkels zijn dicht) nieuwe kleren gekocht en had de doos opengemaakt. Toen zat ik daarna bij Tobias in de keuken en ontdekte ineens dat het topje van mijn vinger scheef stond. Meteen gegoogled natuurlijk: bleek het een “Mallet-vinger” te zijn. De pees van het vingertopje is gescheurd. het doet geen pijn maar ik moet er nu 8 weken dag en nacht een spalk omheen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s