Toerist in eigen stad

Dit weekend speelden wij voor toeristje in eigen stad. Als “uitje” gingen we een nachtje slapen in het hotel waar Tobias werkt. Deze corona-tijd is er weinig te doen en zit je veel thuis en binnen. De kinderen gaan nu al vijf weken niet naar school (met de kerstvakantie erbij gerekend), bijna alles is dicht en onze tuin is minder aantrekkelijk dan tijdens de vorige lockdown, toen de lente net begon en het de hele tijd heel lekker weer was.

over het algemeen lukt het allemaal wel hoor. De kinderen doen braaf hun schoolwerk, ik ga op de dagen dat ik werk naar school en geef daar “thuis-onderwijs” vanuit een lege klas en ook Tobias zijn werk in het hotel gaat door. Zo af en toe is er een gast en in het hotel kunnen studenten nu ook een kamer huren. Die moeten er ook in en uit kunnen en dus is de receptie gewoon “bemand” maar heel veel van de kamers staan leeg. Een goede gelegenheid om er eens een nachtje te slapen dus. En zoals volgens mij bij iedereen, gaat het thuisonderwijs geven met ups en downs. Meestal gaat het wel goed en we hebben een goede nieuwe routine opgebouwd. De opdrachten die de kinderen moeten doen zijn vaak ook heel leuk en uitdagend. Zo moest Louis een reuze- passer maken om een 1,5 meter cirkel mee te tekenen en Ole moest een toren bouwen van “iets” in huis. Knuffels natuurlijk.

Maar soms wordt ook iedereen gek van elkaar, komen de muren op je af en zijn de kinderen vervelend omdat ze school en een flinke uitlaatklep voor hun energie missen. Tijd om iets leuks te doen dus.

Vrijdag hadden we in de tuin geslapen. Met lekker de houtkachel aan en heel veel kaarsjes (de elektriciteit houdt er vaak mee op door het weinige zonlicht nu) is het daar juist heel gezellig. Zaterdagmiddag fietsten we eerst naar huis en gingen toen door de sneeuw heen, naar de binnenstad lopen. Dit met het idee dat je, als je gaat lopen, echt een reis maakt (het duurt ongeveer een uur om erheen te lopen) en dan ondertussen proberen om met een andere blik naar de stad te kijken. En de jongens vonden het natuurlijk “te gek” dat het aan het sneeuwen was.

Eenmaal aangekomen bij Hotel Nova, op de Nieuwezijds Voorburgwal, schuin achter de dam, mochten we zelf een kamer uit kiezen. We kozen voor een kamer aan de voorkant van het hotel met uitzicht over de stad en een extra verdieping waar het bed van de jongens stond.

We waren nat en koud van de wandeling, en er is verder ook niet veel te doen nu in de binnenstad dus bleven we lekker in onze kamer. We lazen een beetje, keken tv en speelden rummikub. natuurlijk deden we wel even boodschappen zodat we een goed gevulde ijskast hadden. Als avondeten bestelden we pizza voor de jongens en Nepalees voor ons (was echt heel erg lekker)

Daarna keken we “Wie is de mol” en gingen vroeg slapen in een heerlijk schoon en fris hotelbed.

De volgende ochtend gingen we hotel-ontbijten in een lege ontbijtzaal en daarna een wandeling maken door de stad. De sneeuw was weer helemaal verdwenen en de zon scheen en ik probeerde, als een echte toerist, foto’s te maken van Amsterdam. Ook wel prettig dat we de wallen eens konden bekijken zonder al die mensen en zonder “rare, blote vrouwen” die in een etalage zitten.

En toen gingen we weer naar huis. Ik vond het een reuze leuk uitje en was vandaag helemaal zen en vol geduld het thuisonderwijs aan het begeleiden. Zo kan ik er wel weer een tijdje tegen aan.

4 reacties

 1. haha wat grappig in hotel slapen.. hoef je ook het bed niet op te maken als je weg gaat ..etc.
  ja het wordt nu wel knap vervelend he de Lock down en misschien ook nog de avondklok , voor ons is
  dat op zich niet zo erg,, wij gaan in de avond toch nooit uit haha, maar voor jonge menden een ramp , denk ik,
  wij waren Zondag ff op de tuin gaan kijken het zonnetje scheen, altijd leuk even kijken ook Klaas gezien, maar dat weet je al .
  zal mij benieuwd hoelang je er nu weer tegen aan kunt haha.
  Stomme is ook , heb je tijd om in de stad rond te lopen met de kids, is er geen r..t te doen.
  Maar goed je hebt er toch een leuke blog over kunnen schrijven.
  Keep your chin up! gr. aan de kids en Tobias.. Tota X

  Geliked door 1 persoon

 2. Kijk, dat is dan weer handig dat Tobias in een hotel werkt, anders was je er nooit opgekomen denk ik. Heerlijk die plaatjes zonder touristen in Amsterdam, het is dat ik in het hoge noorden zit, maar anders had ik zeker een paar rondje Amsterdam gedaan inmiddels… lijkt me zo fijn nu!

  X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s