herfstvakantie 2019

Wat gaat de tijd toch snel als je veel leuke dingen doet. Deze week herfstvakantie is voorbij gevlogen. En hoewel ik vind dat je vervelen ook heel belangrijk is (zie voor bewijs mijn Herfstvakantie ABC uit 2016) plan ik de hele week altijd vol. Mijn kinderen vragen s’Ochtends dan ook bijna elke dag: “Wat gaan we vandaag doen?” En hoe graag ik ook wil dat ze zich zelf vermaken (zonder scherm als het kan) toch kan ik het niet laten van alles te bedenken en dan blijkt ineens de hele week vol te zitten.

Nouja, zo zit ik nou eenmaal in elkaar en ik heb nog tijd genoeg om het ooit eens te veranderen (als ik daar zin in heb)

Dan nu dus deze week:

vrijdag had ik een feestje op school. Onze directeur gaat weg en dit was haar afscheidsfeestje. Het leuke van mijn school is dat ik hele gezellige collega’s heb en dat we op feestjes eigenlijk altijd gaan dansen. Dat heb ik dus de hele avond gedaan en om 11 uur (het feestje begon al om 5 uur, ook fijn) ging ik heel vrolijk (en op tijd) mijn bedje in.

zaterdag wilde ik een echt herfstgerecht maken. Dus s’ochtends wandelde ik naar de Turkse winkel in de pijp om draadjesvlees te kopen die vervolgens 6 uur zachtjes heeft geprutteld in de runderbouillon met wijnazijn, laurier en ontbijtkoek. De middag heb ik vervolgens besteed aan het verpotten van al mijn planten hier thuis. Ze hadden echt behoeft aan een grotere pot. Ook nog naar de Intratuin gefietst om mooie bloempotten te kopen. Ik ben heel tevreden met het resultaat. Je ziet echt dat ze genieten van de ruimte die ze nu ineens hebben.

Aan het einde van de middag kwamen Tobias en de kinderen. We deden een kaartspelletje (pesten) en aten Hachee met rode kool, appelmoes en puree en s’avonds keken tobias en ik naar de nieuwe netflixserie Living with yourselve. Is een aanrader.

 

zondagochtend namen we de trein naar Ede-Wageningen waar we samen met Florence, Herman en Anton gingen logeren in het huis van de vader van Florence, die niet lang geleden overleden is. Mooie wandeling gamaakt over de Wageningse Berg en savonds gezellig samen eten, wijntjes drinken en veel praten.

5d3cd2bb-ea6b-468a-889f-03f4026190d9

Maandag wilde de volwassenen ook weer wandelen en om de kinderen mee te krijgen, bedachten we een soort speurtocht. Om de zoveel tijd mochten de jongens een briefje trekken en daar stonden dan opdrachten op zoals: zoek een goede klimboom en klim zo hoog mogelijk, doe een pokemon na en laat de andere raden en vindt 10 dingen in het bos en zorg dat ze in dit bekertje komen zonder je handen te gebruiken. We lunchten bij Nol in het Bos en namen aan het eind van de middag de trein.

dinsdag. Inmiddels niet meer in Wageningen maar Louis, Ole en ik bij mijn moeder in winssen en Tobias weer terug naar Amsterdam. We gingen naar het Afrika Museum. Dit ligt bij Nijmegen in een hele mooie bosrijke omgeving. Als kind vond ik het altijd al heel leuk hier naar toe te gaan omdat ze buiten allemaal Afrikaanse hutjes en dorpen hebben nagebouwd. Nu was er een tentoonstelling over mode en het leuke was dat je je mocht verkleden en je eigen fotoshoot doen.

woensdag deden we het iets rustiger aan. s’ochtends maakte we zelfs een beetje huiswerk. Ole moet het rekenen oefenen en doet daar heel moeilijk over. Met mij lukt dat niet zo goed maar met zijn oma ging het prima. img_5663in de middag gingen we naar de stad. Lunchen bij de hema, naar de boekwinkel en een game uitzoeken bij de tweedehands game-winkel.

Ik heb sinds kort een “fitbit” Dit is een soort van horloge die meet hoeveel stappen je zet, en bijhoudt wat je verder aan beweging doet, hoeveel calorieën je verbrandt en hoe lang je slaapt (en hoe vaak je je omdraait in de nacht). Allemaal dingen die je anders ook wel weet maar het is een leuk spele-dingetje en het zorgt ervoor dat ik nog even ga wandelen als ik nog niet aan de 10.000 stappen zit. Lekker over de dijk met zicht op de uiterwaarden bijvoorbeeld. img_5717

donderdag was echt wel de drukste dag van de vakantie (23.997 stappen). Om 08.30 namen we vanaf Nijmegen de trein naar Den Bosch, waar we Tobias zagen en verder reisden naar de Efteling. De kinderen vinden dat helemaal het aller-aller-leukste wat er is en het is nou eenmaal zo: als je kinderen blij zijn, ben je dat als ouder ook.

ik heb foto’s gemaakt van alle foto’s die in de verschillende atracties van ons gemaakt zijn. Zijn een beetje vaag maar wel leuk en het spaart een heleboel geld uit.

Vooral die onderste foto (die ook weer niet heel duidelijk is) Dat was in de achtbaan “Joris en de draak” Louis is dol op deze attractie maar ik vond het echt vreselijk en dacht vooral de hele tijd “wanneer is dit voorbij” Ik kon niet eens gillen, zo erg vond ik het.

We zijn van 10 uur ’s ochtends tot 8 uur s avonds in de Efteling geweest en hebben zo ongeveer alles gedaan wat we wilden/ konden doen. Was vermoeiend, maar het was het wel waard. En echt alles is goed geregeld/ tot in de puntjes verzorgd daar.

vrijdag beetje uitrusten en smiddags gingen de kinderen bij opa en oma in alkmaar logeren zodat de ouders ook weer eens uit konden. We waren van plan naar de nieuwe film van Tarantino te gaan (Once upon a time in Hollywood) maar die was uitverkocht en uiteindelijk hebben we de hele avond in een cafeetje bij de Kinkerstraat gezeten.

zaterdag  Gingen wij ook naar Alkmaar. Gezellig bij Jan en Anja en s’avonds kaarten met Sil en Andrea en veel te laat naar bed (gelukkig hadden we de mazzel dat de klok een uur terug ging).

en dan is het vandaag zondag. de verjaardag van neef Kolja en Nicht Lovis gevierd en op tijd weer terug naar Amsterdam. De kinderen zijn nu bij Tobias in de tuin (Ole is daar net nog in een sloot gevallen) en ik zit hier thuis fijn rustig mijn blog te schrijven. img_5805

Morgen begint “het echte leven” weer. En ook al vind ik het altijd jammer als de vakantie voorbij is, een beetje rust en regelmaat is ook wel weer lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s