de IJselstraat

Sinds twee weken ben ik weer terug verhuisd vanuit de tuin naar de ijselstraat, of beter: Tobias en ik zijn weer omgewisseld van huis. Dit verloopt naar ons beider tevredenheid, dus daar gaan we voorlopig gewoon nog mee door.

Ik heb enorm genoten van in de zomer in het tuinhuisje wonen. Ik voel me daar altijd heel gelukkig en ben blij dat je zoveel buiten bent. Het is gezellig met de andere tuinders en ook het alleen zijn is er oké. Beetje in de tuin rommelen en lekker lezen. De kinderen spelen veel buiten en zitten minder achter een scherm. Ook als het weer kouder wordt is het knus in het huisje met de kachel aan.

770cc283-3791-4507-9fdd-8c5643a52203-1

Ons huis in de IJselstraat is ook niet bepaald groot (zie ook mijn eerdere blog: Klein wonen met kinderen) en de kinderen worden natuurlijk wel groter. Het was dus tijd voor een kleine verbouwing. Daar is Tobias, met hulp van zijn tweelingbroer Sil, de afgelopen maand mee bezig geweest.

Louis is nu 11 en heeft steeds meer behoefte aan een eigen plek. Ook heeft hij een bureau nodig want volgend jaar gaat hij al naar de middelbare school. En het bed van Ole werd te klein voor hem. Op hun kamer stond ook mijn klerenkast (die enorm is en heel veel ruimte innam). Die klerenkast moest er dus uit en er moest plaats gemaakt worden voor een bureau. En daarnaast hadden de jongens ook een nieuwe kast nodig voor hun kleren.

img_5528-1
het onderste bed en de kast waren er al. Het bovenbed en trapje zijn nieuw.
img_5531-1
het bureau stond in de woonkamer. Louis en Ole wilden graag planken om hun Legobouwwerken op te zetten. Boven het bureau zijn dus planken en 2 kastjes, die nog uit mijn ouderlijk-huis komen, opgehangen. De bureaustoel is nieuw en van de Ikea.
img_5610
Tobias bouwde een lekker grote kast. Naast de kleren van Louis en Ole kan hier ook nog het beddengoed en heel veel speelgoed in.  Als je klein woont moet je je kastruimte immers zo goed mogelijk gebruiken. Het trapje hadden we al en heb ik roze geverfd (als afzet- met al die mannen om me heen)
img_5533-1
Een andere wens van de jongens was een lekkere stoel in hun kamer om in te lezen of naar muziek te luisteren. Voor deze stoel (bekleed door tobias zijn tante Greet met oude dekenstof) was in de woonkamer geen plaats meer. De jongens zijn er heel blij mee

Maar waar moesten al mijn kleren nou naar toe? Daarvoor moest er in de woonkamer een kast voor mij komen en om die ergens te kunnen zetten moest het bed naar de andere kant.

img_5536
Het bed staat nu voor het raam. Omdat daar een verwarming en buizen zitten maakte tobias een extra vensterbankje. Ook fijn voor een leeslamp en je boek.
img_5534
mijn nieuwe kast staat op de plaats waar eerst het bed stond. Nu is hij nog redelijk netjes maar de deuren kunnen gelukkig ook dicht.
img_5582
Omdat het bed verplaatst werd, moest de boekenkast ook op een andere plek. We hebben hem ook maar gehalveerd en best wel veel boeken weggedaan en opgeborgen. Omdat we toch wat weinig plek hadden heb ik een kastje uit mijn klas op school (ik kreeg daar een nieuwe) mee naar huis genomen. Die ben ik nu nog aan het inrichten.

Volgens mij heb ik nu alles laten zien. Ik ben héél erg blij dat Tobias dit allemaal gedaan heeft en sowieso dat hij dit kan. Daardoor is de winter weer thuis wonen nu ook wel weer fijn en de kinderen vinden hun “nieuwe” kamer helemaal te gek. Ik ga proberen weer meer te bloggen en ik sluit af met een klusfoto want ik heb ook wel een beetje geholpen met schilderen (hier samen met Anja)

d706dc04-e32e-4725-99e2-576e00fec160

 

6 reacties

 1. Wat een “gedoe” maar het resultaat mag er zijn !!!! En dat de stoel nog dienst doet geeft mij een goed gevoel🥰

  Like

 2. Wat mooi geworden Jitske chapeau!
  wou iets zeggen bij je kast, maar kopieerde dit maar wat zegt alles wat ik dacht haha;

  mijn nieuwe kast staat op de plaats waar eerst het bed stond. Nu is hij nog redelijk netjes maar de deuren kunnen gelukkig ook dicht.

  Nee echt gezellig je huis..maar eens koffie komen drinken bij je of groene thee..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s