Zeilen in Friesland

Dit weekend ben ik gaan zeilen in Friesland. Mijn oom en tante vroegen of ik, samen met de kinderen,  mee wilde met hen en nog heel veel andere leuke mensen die ik ook al mijn hele leven ken. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen.

Ole was de dagen ervoor op kamp geweest met zijn klas en hij had van tevoren al gezegd “Ik weet niet of ik wel mee wil. Ik denk dat ik dan heel moe ben”. Niets voor Ole eigenlijk. Hij is dol op gezelligheid, op de familie (vooral op zijn achter-neefje Quinten) en op weekendjes weg. Maar oké, ik dacht, dan zien we het wel vrijdag na zijn schoolreis. Ik zag hem al heel witjes en moe het station uit komen toen ik hem van de trein haalde en hij zei vrijwel meteen: Ik ga niet mee. ik blijf liever bij papa. Dus stapten Louis en ik even later samen de trein in.

We werden in Heerenveen van het station gehaald en zaten in een oude school in Oudega, direct aan het water. Iedereen zat gezellig in de tuin, de kinderen sprongen op de trampoline en doken in het water en na het eten gingen we ook nog een klein stukje zeilen. Dat is heerlijk zo in de avond als er verder niemand op het water is.

Ook zaterdag en zondag gezeild. Ik ben wel een beetje een luie zeiler. Het liefst zit ik voor in de boot en doe niet zoveel. Soms even aan de fok trekken en helpen als het zeil naar beneden gaat maar verder vooral gezellig praten met de andere bemanningsleden en kijken naar het mooie landschap, de leuke boerderijtjes en de andere boten.

Louis is een ander verhaal. Die vond het ook zo leuk en wilde graag leren hoe het moest. mijn neven Sebas en Johannes kunnen allebei heel goed zeilen en hebben hem echt de beginselen ervan geleerd. Misschien volgend jaar een zeilkamp om het nog beter te leren, dacht ik.

Hieronder mijn foto’s. Het zijn er best wel veel, maar je kan er zo’n beetje doorheen scrollen. Was echt een topweekend.

img_4008img_4025img_4017img_4016-effectsimg_4018img_4024img_4028img_4023img_4057img_4065img_4054img_4070img_4079img_4077img_4088img_4122img_4098img_4096img_4105img_4111-effectsimg_4042img_4128

 

 

 

3 reacties

 1. Nou zeg ziet er idd uit als een top weekend, zag het al toen je die paar foto’s eerder had gestuurd.
  Wat fijn Jitske en ook voor louis die had de tijd van zijn leven zo te zien, maar ik heb je wel op de tuin gemist hoor!!
  Leuk,leuk leuk ..ook leuk wat je schrijft erbij en leuke foto’s..super allemaal..

  Geliked door 1 persoon

 2. Prachtig, ik zit er nog nu, maar ja, ook ik moet een keer naar huis, maar zelf zeilen heb ik nog niet gedaan, ik ben net als jij denk ik…. ik zeil wel mee en laat het aan anderen over, hahahaha

  X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s