de Meivakantie

Op de laatste zondag van de meivakantie wil ik jullie graag laten zien wat ik de afgelopen twee weken allemaal gedaan heb. Ja, we hadden twee weken vakantie. Eén van die weken was voor mij een studieweek, bedoeld om rapporten te schrijven maar je mag die week wel zo invullen als je zelf wil, als aan het einde van de vakantie maar de rapporten geschreven zijn en de klassenadministratie op orde is.

De eerste dagen van de vakantie heb ik dus rapporten geschreven. En ik deed mee met een Poëzie workshop en genoot van het heerlijke weer in de tuin. Tobias en de jongens gingen alvast naar Egmond aan zee.

Zondag ging ik ook naar het duinhuisje. Ik vind het altijd zo heerlijk om daar te zijn. Het is zo’n prettig huisje en je bent zo lekker veel buiten. Wandelen in de duinen, naar het strand, even naar Egmond aan Zee voor een boodschap of een terrasje of gewoon lekker je boekje lezen in de zon. De kinderen vermaken zich altijd wel en naast het terrein waar de duinhuisjes zijn is een Roompot camping en daar hebben ze kinderanimatie. Ole vindt dat helemaal te gek en ging het liefst wel drie keer op een dag daar zelf naartoe om mee te doen met het knutselen, koekjes bakken of de Koos-Konijn-kinderdisco.

Maandag kwamen Florence, Herman en Anton. De kinderen zochten paaseitjes en we maakten een lange duinwandeling naar het strand waar de jongens zelfs in de zee gingen (was nog wel heel koud) en we aten gebakken vis in het dorp.

We zijn er een week geweest waarvan gedeeltes met zijn vieren en ook een paar dagen ik alleen met de kinderen. Tobias is vooral bezig geweest met het uitgraven van een vossenskelet (zijn vader vond vorig jaar een dode vos onder het huisje en heeft die begraven om later weer op te kunnen graven), alle botjes schoon te maken en te sorteren en te bedenken welk botje, waar hoort.

Op koningsdag vertrokken Louis en Ole en ik naar Winssen. Mijn zus, die in Curaçao woont, en haar gezin waren een weekje in Nederland. zo fijn om ze weer te zien en de kinderen kunnen zo leuk met elkaar spelen. We aten bij de wok, maakten wandelingen op de dijk en gingen met mijn vader pannenkoeken eten in Beuningen

Maandag gingen we weer weg uit Winssen en met Saar, Sanne, Otje en Jonas in een huisje in de achterhoek zitten. Dit huisje is een oude schuur en we hebben er twee jaar geleden ook al met hen gelogeerd. Het is een heel prettig huis met genoeg kamers voor iedereen en een hele mooie omgeving. De kinderen speelden veel buiten, Saar en ik praatte bij en Sanne zorgde ondertussen voor ons allemaal. Ook gingen we een dagje naar Zutphen waar we bij een hele lekkere Italiaan gingen eten en de laatste dag gingen we naar paleis het Loo, maar daar kon je niet in want het wordt verbouwd. Was helemaal niet erg want de omgeving is erg mooi en dus maakten we ook hier een wandeling door het bos.

In het dorp Gorsel, vlak bij ons huisje is het museum MORE. Eerder al was ik in het andere museum van de familie Melchers, Kasteel Ruurlo dat helemaal geweid is aan Karel Willink. In Gorsel hangt de rest van hun collectie. Ik vond het een erg mooi museum (zeker de moeite waard om eens naartoe te gaan).

Donderdagmiddag weer terug naar Amsterdam en het  weekend weer lekker in de tuin doorgebracht. Wel koud maar toch fijn om daar weer te zijn En alles in de tuin is enorm gegroeid (maar daarover weer een andere keer)img_3707-effects

Poeh, het is wel een hele lange blog geworden he? Nouja, nu is hij teneinde net als de vakantie. En dat vind ik wel jammer (want ik vindt vakantie heerlijk) maar ik heb zelfs wel zin om weer te gaan werken. Is altijd een leuke periode op school tussen mei en de zomer.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s