Het leven in de tuin

Verslag van deze week. Het lettertype is soms een beetje groot. Ik schrijf mijn blog hier in de tuin op mijn telefoon en krijg het niet veranderd.

Vinden jullie het ook zo heerlijk dat het weer lente wordt? Ik wel. Zo fijn om weer meer buiten te zijn, van de zon te genieten en vooral, in mijn tuintje te rommelen.

Vanaf nu slaap ik weer veel in de tuin en ik vind het zo heerlijk daar weer te zijn. Het leven voelt een stuk lichter als je veel buiten bent. Afgelopen weekend was het nog wel koud (vooral ’s nachts) maar met een goede houtkachel is dat prima te doen. Hieronder mijn fotoverslag:

Alles in de tuin begint weer op te komen. Ik heb heel veel onkruid gewied, planten verplaatst en struiken gesnoeid.

ik heb vrijdag eerst 3 zakken hout gehaald bij zorgcentrum Ons Tweede Huis, vlakbij Amstelglorie aan de Amstel.

Ik fietste eerst naar de verkeerde zorgboerderij iets verderop aan de Amstel en maakte op de fiets dit time- lapse filmpje.

Na school kwamen er drie vriendjes spelen. Hier liggen ze even op het bed maar het grootste deel van de tijd heb ik geen omkijken naar de jongens want meestal bouwen ze hutten in het bos of bij de vuilnisbelt van Amstelglorie.

’s Avonds aten we simpele pasta met zijn drietjes en omdat het behoorlijk koud wordt ga ik in de tuin meestal vroeg naar bed.

s’ Ochtends de kachel aan en dan weer terug in bed om te wachten tot het een beetje warm is. Soms komt er even een jongetje bij me liggen maar het liefst blijven ze in hun eigen bed met de iPad. Daar kan knuffelen met je moeder jammergenoeg niet tegenop.

Na het ontbijt vast even schilderen aan de paasdoos. Gelukkig maakt Tobias die altijd met de jongens. Ik doe alleen het simpele schilderwerk met ze en zorg voor de inhoud.

Zondagavond was dit het resultaat: een kip van Ole en een paashaas van Louis.

Daarna gingen de jongens naar Wildkoken. Dit is koken met kinderen op de educatietuin van Amstelglorie gegeven door Tobias en Olga. De kinderen gaan eerst plukken (bijvoorbeeld brandnetels en daslook) en daarna maken ze soep en brood boven het kampvuur en bijvoorbeeld pesto. Zwart-wit foto’s gemaakt door Jackie Mulder

Ik haalde ondertussen mijn eerste bestelling bij de Buurderij Je kan online allemaal producten bestellen van boeren en andere voedsel- producenten uit de buurt en die kan je vanaf deze week dan ophalen bij Amstelglorie. Ik kocht brood, kaas en komkommer en maakte deze lekkere boterhammetjes.

op zaterdag worden er ook altijd plantjes verkocht uit kweektuin 1. Ik kocht Japanse Aster, Vingerhoedskruid en Afrikaantjes.

Aan het eind van de dag aten Tobias, de kinderen en ik samen met Sandra op de tuin. Sandra had gekookt en dat allemaal in haar bolderkar, meegenomen naar ons omdat het te koud was om buiten te eten en onze tafel in het huisje groter is.

Zondag werkte ik lekker in de tuin. Ik maakte een nieuwe border voor de vingerhoedskruid, haalde babietjes van de acanthus weg om die verder op te kweken in mijn kweekbak en ik snoeide de heg.

de kinderen struinden ondertussen lekker over het tuinpark.

Na het eten fietste ik alleen weer terug naar huis (de kinderen bleven bij Tobias) om me voor te bereiden op het laatste weekje werken voor de meivakantie.

dit zijn de paasdozen van de kinderen uit mijn klas. Maandag vierden we Pasen op school, wat vroeger dan normaal, omdat de achtste groepers de dagen erna Cito- toets hadden.

Verder hele drukke dagen op school. Na de vakantie hebben we weer 10-minutengesprekken en dus moet er nu voor elk kind een verslag geschreven worden. Dit is 1 van de piekmomenten van drukte in het basisonderwijs. Een goed verslag schrijven kost veel tijd, dus de afgelopen dagen waren lang (en nog is het niet af. Beetje extra werken in de vakantie dus).

Vanaf woensdag sliep ik weer in de tuin met de jongens. Hier maken we een avondwandeling langs de geitjes. Die houden erg van Laurierblad trouwens. Dat hebben Louis en Ole ontdekt en dus willen ze ze steeds gaan voeren.

Vandaag begon de vakantie. Heerlijk om alles lekker rustig aan te doen s’ochtends. Lekker in bed blijven liggen als het nog een beetje koud is en dan, terwijl je moeder het ontbijt klaarmaakt tekenen in je pyjama voor de kachel.

Vandaag heb ik eigenhandig de nieuwe (oude) buitentafel in elkaar gezet. Zelf de goede schroeven bij de praxis gehaald en met de waterpomptang alle schroeven vastgedraaid. Voelde me trots 😊.

De kinderen zijn nu met Tobias naar het duin- huisje. Ik ga zondag maar geniet eerst nog even twee dagen van de rust in de tuin. Dit filmpje is wel een beetje onrustig maar vond versneld toch beter dan langzaam (anders duurt het zo lang 😉)

Ik wens jullie allemaal een vrolijk paasweekend toe. En hoop snel weer met een nieuwe blog te komen vanuit Egmond aan zee. Xxx😘

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s