the joy of nature

Ik weet het….. ik blijf een beetje in gebreke de afgelopen tijd. Het blogschrijven komt er vaak niet van of het gaat over onderwerpen waar ik eigenlijk niet over schrijven kan of wil. En dan schrijf ik dus maar helemaal niet. En eigenlijk vind ik dat jammer dus het credo is: Een nieuwe lente, een nieuw begin” . Weer terug naar de oude Jitstips- Tips voor een leuker leven.

763

En waar kan ik dan beter mee beginnen dan met de tentoonstelling “Hockney- van Gogh- the joy of nature” en een “joy of nature” is precies wat het is. Zo mooi en groots en kleurrijk. Ik was er echt van onder de indruk en je wordt er ook vrolijk van. De kleuren spatten van de mega-grote doeken af.

Hockney verteld in een film bij het begin van de tentoonstelling over de overeenkomsten tussen hem en van Gogh. Over de manische manier van schilderen die ze beide hebben en over dat ze allebei gelukkig zijn als ze schilderen en dat je dat kan zien aan de schilderijen, dat buiten schilderen zo fijn is en dat de natuur nooit verveelt. Het hele filmpje kan je bekijken op youtube maar jammergenoeg kan ik dat hier niet delen. Daarom maar de trailer.

Het is leuk dat de schilderijen van van Gogh en Hockney door elkaar heen hangen (al zijn er wel een stuk meer van Hockney en vallen die ook extra op omdat de meeste dus behoorlijk groot zijn). Ze hebben allebei heel duidelijk een eigen stijl maar je ziet ook hoe Hockney beïnvloed is door van Gogh.

Wat ik ook erg interessant vond is dat David Hockney veel schilderijen maakt op zijn iPad. Op de tentoonstelling zie je deze werken in het groot uitgeprint en ook zie je een filmpje van hoe hij zo’n ipad-schilderij maakt.

Nouja, ik kan hier wel zoveel mogelijk schilderijen laten zien, maar veel beter is het om zelf te gaan kijken. Ik vond het in ieder geval echt een heel mooie tentoonstelling.

Wel is het belangrijk dat je van tevoren online een kaartje besteld voor een bepaald tijdsslot (hoe vroeger op de dag, hoe beter want het is heel druk en deze schilderijen zijn het best te bekijken op een flinke afstand). Ik had ook de audiotour erbij besteld (kost 5 euro, maar de meeste informatie staat ook geschreven dus is niet echt nodig. kijk voor meer informatie op de van het van Gogh museum. 

2 reacties

  1. Ik ben het helemaal eens. Wij zagen twee jaar geleden zijn grote overzichtstentoonstelling in Londen. Zo fantastisch. Ik heb in jaren niet zoiets moois gezien. Vooral de portretten van zijn ouders en van zijn vrienden, steeds in tweetallen, sublime!!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s