vloggers

Louis en Ole willen (net als de meeste andere kinderen tegenwoordig) het liefst bekende vloggers worden, met een eigen YouTube-kanaal, en zoals ze zelf zeggen met heel veel volgers, likes en comments. En ik snap het wel. Kinderen van nu kijken meer YouTube dan televisie. YouTube- sterren zijn de nieuwe bekende Nederlanders. Louis kan eindeloos achter elkaar kijken naar bijvoorbeeld een jongen die minecraft aan het spelen is en ondertussen flink veel kletst (Dutchtuber) en Dylan Haegens vinden ze zo ongeveer de grappigste persoon op aarde (als je het niet kent, kijk dan voor de gein maar eens een stukje van zijn filmpjes).

En wie wil dat nou niet: bakken met geld verdienen door melige filmpjes te maken of hele dagen te gamen? Daarom zijn ze hun eigen YouTube- kanaal begonnen: Louis en zijn vrienden

img_2644Maar hoe maak je nou een goed filmpje en hoe zet je het op YouTube? Dat was nog een beetje ingewikkeld. Daarom besloot ik ze dit weekend te gaan helpen. En  ik had er ook eigenbelang bij, want ik wilde ‘iets’ doen en niet de hele dag binnen zitten. Dus zei ik tegen ze “we gaan naar de opening van het Rembrandtjaar, in de Jodenbreestraat en dan kunnen jullie daar een vlog over maken.  Dan ben ik de regiseur en cammeravrouw.

Dat wilde ze dan wel, maar we moesten wel eerst langs de intertoys. Prima dacht ik, als we maar naar buiten gaan. Vanaf de Intertoys  namen we de Metro naar de stad, we gingen nog wat drinken in een leuk cafeetje en bij het Rembrandtstraatfeest meeschilderen aan de nachtwacht, als Rembrandt op de foto, een wafel eten en nog even poseren bij de Nachtwacht op het Rembrandtplein. En ondertussen dus steeds filmpjes opnemen.

De foto die je kon laten maken vind ik echt te gek. Daarvoor alleen al was het de moeite waard op deze miezerige zaterdag dit tripje te maken. img_2702  En vanochtend heb ik leren “editen” en nu hebben de jongens hun eerste vlog. Ze willen graag zoveel mogelijk “views, duimpjes en comments” dus ik hoop dat een ieder die onderstaande filmpje gaat bekijken er even iets bij kan zetten. Of je abonneren op hun kanaal.  Dat zouden ze te gek vinden.

 

3 reacties

  1. Nou zeg wil ik het filmpje van ze liken moet ik eerst inloggen en daar heb ik altijd zo moeite mee..(joya help)
    Ik kijk uit naar wat ze gaan doen in de toekomst ben zelf niet zo vlogger kijker, but in this case I make a exception!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s