Queen

Als kind woonde ik samen met mijn moeder en mijn zus in de helft van een boerderij in  Winssen (Gld). We hadden met zijn drieën een vrouwenhuishouden en meestal was dat heel gezellig. we praatte over van alles en nog wat, speelden veel buiten en konden middagen achter elkaar tekenen aan de keukentafel.  En we luisterden veel muziek. Tijdens het koken had mam altijd “de Avondspits” aanstaan (radio 3 met Frits spits). Verder luisterden we veel Bob Marley, Doe Maar, Randy Newman, Joe Cocker, Otis Redding en JJ Cale , maar ook de plaat “Night at the Opera” van Queen vonden we te gek. queen-a-night-at-the-opera-20130601173044Mijn zus, die twee jaar ouder is, was een beetje verliefd op Freddie Mercury, omdat hij een kuiltje in zijn kin had. En mannen met een kuiltje in hun kin vond Saar “wild aantrekkelijk”. Ik was nog niet zo bezig met mannen en verliefd zijn, maar ik vond de muziek van Queen op die plaat wel echt te gek. We dansten door de kamer, deden ineens zonder morren de afwas, speelden luchtgitaar bij de snerpende riffs en zongen in “kinder-Engels” zoveel mogelijk mee.

Maar Saar was nog een grotere fan dan ik en ze zei dan ook: “Jij mag later alles uit het huis hebben (ja, we dachten dus toen al na over onze erfenis) als ik deze LP maar krijg. En ik dacht, nou, dan moet het wel heel bijzonder zijn dus ik zei: Nee, ik wil die plaat en dan mag jij de rest. En zo ruziede we een beetje verder. Uiteindelijk heeft Saar het gewonnen dus zij mag “Night at the Opera” hebben. Dan neem ik alle andere spullen wel 😉.

De latere hits van Queen vond ik niet allemaal even goed (soms iets te bombastisch en Freddie Mercury toch een beetje een engerd met zijn rare mond en strakke pakjes) maar Queen heeft toch altijd wel een warm plekje in mijn hart gehad en ik denk ook dat ze ‘geniaal’ zijn in het soort van muziek die ze maken (of je er nu van houdt of niet, goed is het wel). daarom wilde ik ook erg graag naar de film “Bohemian Rhapsody”

zondag ging ik er heen samen met mijn lieve vriendin Sandra. Hij draaide in de grote zaal van Tushinsky. Dat is sowieso al te gek en ik vond het een heel mooie film.

Ik was van tevoren even vergeten dat het ook een heel tragisch verhaal is. Roem doet rare dingen met mensen en Freddie mercury was erg eenzaam, ondanks alle grote feesten die hij gaf. Hij had een moeilijke relatie met zijn ouders, de liefde van zijn leven (love of my life) was een vrouw en hij was homo, Zijn solo ambities werkte niet zo goed en deden de andere leden van Queen veel pijn, er was veel drugs in het spel, en dan kreeg hij ook nog eens die verschrikkelijke ziekte aids.

Maar gelukkig eindigde de film toch met een vrolijke climax, namelijk het concert wat ze gaven voor Live Aid in het whembley stadion. Het hele concert van 20 minuten zit in de film en ik heb er van genoten en een groot deel van de film flink gehuild (wat fijn is, als het door een film komt)

De acteur die Freddie mercury speelt (Rami Malek) vond ik erg goed en een deel van de zang deed hij zelf (iets wat niet makkelijk is als je de zanger van Queen na moet doen). Het enige storende vond ik het gebitje wat ze hem in hadden gedaan om op Freddie mercury te lijken. Dat gaf hem wel een heel raar mondje en hij praatte ook vreemd hierdoor.

Maar Los van dit hele kleine minpuntje (na 10 minuten zie je het al helemaal niet meer) vond ik het echt een goede film. Dus tip van de week: als je zin hebt in een muziekfilm en in even terug in de tijd duiken, ga naar “Bohemian Rhapsody”. Veel plezier!

trailer-bohemian-rhapsody-biopik-band-l-ffee1a

4 reacties

 1. Dit vind ik beste stuk tot nu toe Jitske goed geschreven, ik ga ook echt naar deze film , ik ben fan van Freddy
  ken zijn verhaal en hoop dat de film het niet verpest, zoals soms met films gebeurd.maar ik hoor alleen maar positieve reacties dus wie weet
  Grappig hoe Saar en jij de erfenis verdeelden haha..
  Ik vind zijn uiterlijk juist heel apart om naar te kijken heel uniek..misschien niet toen je zo jong was (weer haha)
  Groet Tota

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s