Le Salat

Het is herfstvakantie en ik zit weer eens in Frankrijk boven op de berg. Ik ben hier zaterdag naartoe gevlogen samen met mijn moeder en Louis en Ole.

De reis was best erg want het was heel druk vanwege de herfstvakantie, we moesten overstappen in Parijs en hadden ook nog 1,5 uur vertraging maar als je hier bent is dat allemaal weer vergeten.

Louis, Ole en ik zitten weer in het kleine huisje op de berg, het Musee genaamd en mam logeert in de logeerkamer bij Buul en Renee.

Het Musee voelt echt al aan als ons huisje. We weten waar alles ligt, hebben een vaste verdeling van wie waar slaapt: Ole op de bank, Louis en ik in het bed, en de jongens hebben al allerlei vaste rituelen ontwikkeld voor als ze hier zijn: zoals spelen met de knuffels die allemaal op vaste plekken in het huisje wonen, bepaald eten en drinken wat hier hoort zoals pain au chocola, gekke Franse koekjes en vooral Yop (een soort van yoghurt-aardbeiendrankje) en de gebruiksaanwijzing van het Nonolet wat ze hier hebben. Ik zit zoveel mogelijk lekker voor het huisje met uitzicht op de bergen en probeer te lezen.

We eten s’avonds bij Buul en Renee die altijd hele lekkere dingen koken, zoals een hele grote kip met aardappeltjes en zelfgemaakte appelmoes, linzenschotel en heel lekkere bietensla (de jongens aten toen pizza)

Mam vind het ook heel gezellig. Ze was hier al 5 jaar niet meer geweest. Daarvoor kwam ze hier veel vaker (zie deze Blog over hoe men hier terecht gekomen is). Ze is alleen erg slecht ter been want vorige week na het afzwemmen van Ole wilde ze in de trein stappen toen een man met heel veel haast haar omver liep en ze met een harde smak op het perron viel. Nu heeft ze heel veel pijn en een blauw-paarse bil. Ze strompelt met een stok soms van het huis naar het Musee maar zit verder vooral veel op een stoel en praat bij met Buul en Renee, die ze al bijna 50 jaar kent.

Ik ging met de kinderen gister lunchen en zwemmen bij John en Annemarie. Dat is altijd heel gezellig en de kinderen vinden het er ook heel fijn, ze worden verwend met lekker eten, kunnen zwemmen in het zwembad en spelen met Paul de hond.

Vanochtend had Buul de wilde zwijnen gehoord dus Louis en ik maakten een wandeling om te kijken of we ze konden zien (met gevaar voor eigen leven want wilde zwijnen schijnen best gevaarlijk te kunnen zijn als je te dicht bij hun jongen komt.) We zagen ze jammergenoeg niet.

Vanmiddag na de lunch en de siësta liep ik met Louis en Ole de berg af om te spelen bij het riviertje “de leze” waar de jongens door het water slenterden, in bomen klommen en dammen maken. Volgende keer kunnen ze zelf hiernaar toe en kan ik lekker rustig in de zon mijn boekje lezen.

Ik vind het heerlijk om hier te zijn. Even echt weg van alle zorgen. En ik realiseer me ook dat ik heel veel heb om voor te leven. Ik heb goed werk, leuke collega’s, fantastische kinderen en heel veel lieve en zorgzame vrienden en familie, waarbij ik altijd terecht kan. Het klinkt een beetje zijig maar dankbaar zijn voor alle dingen die je hebt (klein en groot) helpt. En wat de toekomst brengt weet je nooit, maar leven bij de dag is ook goed (misschien zelfs wel beter?)

5 reacties

 1. Paul de hond haha grappig 😉
  En ik zei net aan Paul voor ik je blog las , zal ik (de zelfgemaakte ) appelmoes uit de vreezer halen en we hebben al aardappelen, nu is Paul naar de winkel om kippetje te halen! (nadat ik je
  blog las) zo dus nadenken wat erbij hoeven we niet meer , vraag me hoe zij het hebben gemaakt recept graag (eventueel op chat van fb) wilde het wel in de oven doen.

  wat ziet he er toch altijd heerlijk uit dat plekje! Pech dat je mam pij n heeft doe haar vooral mijn groeten.!
  Vandaag is het erg koud windkracht 7!
  Geniet ervan Sandra heeft ook fijn volgens ,mij ze had leuke foto”s gestuurd.
  JA PLUK DE DAG! x

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat huisje, als ik er voorbij zou rijden of lopen zou ik denken dat het een oude schuur is, wat gaaf! geniet er lekker van nog met zijn allen!

  En dat dankbaar zijn, elke dag, het wordt nog krachtiger als je elke dag het opschrijft waarvoor je dankbaar bent en het waarom, dan komen er nog meer en sneller mooie dingen op je af 😉

  X

  Like

  • Ja het is ook eigenlijk een schuurtje maar verbouwd tot huisje.
   Op je vorige reactie had ik nog niet gereageerd maar je hebt gelijk. Het is heel fijn dat de kinderen een vader hebben die ook voor ze zorgt en dat geeft mij ook ruimte voor mezelf en dat is fijn. Daar ben ik dus ook dankbaar voor en ik moet alleen nog een beetje aan het idee wennen dat ze dan niet de hele tijd bij mij zijn.

   Geliked door 1 persoon

   • Dat kan ik ook snappen 😉 Dat laatste, het wennen, vandaar mijn tip, plan van die leuke dingen die je niet met je kinderen kan doen nog en geniet extra 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s