Week in beeld

Het is weer maandag en dus tijd voor mijn “week in beeld” (de nieuwste rubriek op mijn blog. Men probeert eens wat 😉)

Maandag kwam Ole helemaal blij uit school. Zijn tand was er uit. “Nee, ik hoef geen zakgeld deze week, straks komt de tandenfee” zei hij s’avonds.

Louis vriend Milo (rechts op de bank) ging dinsdag 10 maanden op wereldreis. Eerst kwam hij nog even spelen.

Omdat ik het ook nog moet leren en omdat het gezellig is, kook ik nu soms samen met de kinderen. Hier maakte ik samen met Louis preischotel.

Het is al de hele week lekker weer. Tobias en ik ruilden woensdag voor een dagje van van huis. Zo kon ik na school met Louis en Ole en weer twee andere vriendjes naar de tuin. Maar eerst natuurlijk even een ijsje bij IJspret. Daarna de hele middag lekker in de tuin gewerkt.Louis vriend Marwan is een vaste lezer van mijn blog en vroeg of hij er ook weer eens in mocht met een foto. Bij deze, Marwan.

Op donderdag begon mijn kinderloze deel van de week. Ik vind dat nog wel moeilijk en ik had deze week een driedaagse werkweek dus ik besloot voor een paar dagen naar mijn moeder te gaan en samen met haar en mijn vader gingen we lunchen in Nijmegen.

Vrijdag ging ik samen met mijn moeder naar kasteel Ruurlo ( zie deze Blog hierover)

Zaterdag vertrok ik weer naar Amsterdam. Ik ging een nachtje alleen in de tuin slapen want Tobias was met de kinderen naar Alkmaar voor het verjaarsfeestje van Lovis. Ik voelde me toen toch best wel ongelukkig (dat gaat met vlagen) maar gelukkig kon ik terecht bij Sandra en Klaas. We dronken wijn en aten pizza en het weer was zo goed dat we tot laat buiten konden zitten en door hen had ik toch nog een leuke avond.

Zondag stond in het teken van Ole’s diploma A. Hij heeft het gehaald en is trots. Ook zijn opa en allebei zijn oma’s kwamen kijken.

Vandaag hadden Tobias en ik de laatste relatietherapie voor de komende periode. Dit kunstwerk hangt daar in de wachtkamer. Dat vind ik dan wel weer humor eigenlijk (op een beetje een wrange manier)

Na school ging ik met Louis en Ole naar de Pijp om kaas te kopen op de markt een ijsje te eten en naar de intertoys te gaan om ” iets” te kopen van het geld dat Ole voor zijn A-diploma heeft gekregen en toen kwamen we Rop tegen.

Rop is een heel oude vriend van mij. We zaten samen op de basisschool en de jeugd-toneelvereniging in Winssen, en Saar en Thomas en ik haalde hem elke dag s’ochtend op voordat we naar school gingen. Zijn moeder Willemien vroeg dan altijd of we een snoepje wilden en dat vonden wij heerlijk want bij ons thuis waren ze heel erg anti-snoep en van mijn moeder moesten we dan zeggen: nee sorry, ik heb net mijn tanden gepoetst” (maar dat deden we natuurlijk niet) . Wij konden het goed met elkaar vinden want we waren allebei ‘anders’ daar in dat dorp . Toen we pubers waren kwam hij vaak bij ons thuis en voerde we diepe gesprekken aan de keukentafel en later gingen we samen “uit” in Nijmegen (dansen bij de Swing en Doornroosje) en dan midden in de nacht 17 km terugfietsen en eindeloos kletsen en veel lachen. Allebei gingen we naar Amsterdam maar de vriendschap verwaterde toch een beetje. Maar op momenten dat ik hem zie voelt het toch weer heel vertrouwd en leuk en dat is wederzijds. We gingen dus meteen gezellig met hem een ijsje eten. Vonden Louis en Ole ook heel leuk want die kennen hem van klokhuis en Welkom bij de tachtigjarige oorlog.

Grappig want ik had net deze week de Linda gekocht omdat Rop op de voorkant staat en ik zo moest lachen om de cover met al die mannen met een Linda-pruik op (Rop is de 9e van links)

Dat was het wel zo’n beetje. Volgende week weer?

2 reacties

 1. Lekker lang in elk geval en ik dacht, Rop… welke Rop dan, maar ja die, hahahaha die heb ik weleens voorbij zien komen 😉

  Nu even serieus… die drie dagen zonder kinderen, geniet daarvan Jits! Echt serieus… ik heb het 24/7 alleen moeten doen na mijn scheiding en dat was zo zwaar, niemand om op terug te vallen, en wat was ik juist blij als zij even kon logeren, bij mijn oom en nicht bijv. of andere familie leden, ik keek er juist naar uit. Ik weet dat dit raar klinkt, maar stel je dat eens voor… En wees zo blij! Zo blij dat jullie het nog altijd samen doen! Nu krijg jij wel de kans om dingen te doen ook, die je met je kinderen niet doet!

  En andersom, het beste van twee werelden. Kortom, zoek van die leuke dingen op, die jij nu al kunt doen als ze er niet zijn, maar waar zij niet in mee kunnen…

  Je zult zien, dat je van beide periodes gaat genieten, zowel MET als Zonder de kinderen.

  X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s