Wildkoken

vorig weekend werd er op Amstelglorie weer “wild gekookt” door Tobias en zijn business-partner Olga. Omdat er wel 25 kinderen zouden komen en ik er al een hele tijd niet meer bij was geweest, ging ik dit keer maar weer een beetje helpen.

img_1024 Tobias en Olga beginnen het wildkoken altijd met kort te vertellen wat we gaan doen en wat de regels zijn.

Eerst wordt er altijd een rondje over het tuinpark gelopen om te kijken wat er groeit, dingen te plukken en afval op te ruimen. Dit keer plukten de kinderen: rozenbottels, brandnetel, zevenblad, daslook-bollen en uit de tuin haalden ze aardappels,  eetbare bloemen, kweeperen en appels.

img_1019
Ik speel hier een beetje vals want dit is een foto van mijn eigen aardappels, maar ik kon het niet laten die erbij te doen.

Na wat Limonade gaan dan alle kinderen aan de slag.

Van de bloemen werd bloemenboter gemaakt. De boter maken de kinderen trouwens ook zelf. De bloemenboter zit op een tortilla die boven het vuur van de soeppan is gebakken.

img_1084 Daarboven hangt de soepketel en daar wordt echt van alles ingegooid. We hadden ook nog en zak spinazie dus huppakee, ook in de soep. Het resultaat is meestal een nogal waterige soep (door te weinig bouillon/ zout) met heel veel groente erin, wat het toch wel weer lekker maakt. De kinderen eten het ook, want zelfgemaakt.

 

Deeg kneden is natuurlijk ook altijd een lekker werkje. Dan een goede stok zoeken en het boven het vuur houden. Maar dat lukte niet echt met zoveel kinderen en duurt ook best lang. Dus werden de platbroden (brood dat niet hoeft te rijzen) gebakken in een koekenpan.

 

Van de rozenbottels werd rozenbotteljam gemaakt en van de appels en kweeperen appelmoes en gebakken appelschijfjes. leuk met zo’n ouderwets machientje.

 

En natuurlijk zijn er ook altijd kinderen die liever iets anders doen dan koken, zoals in bomen klimmen, rondjes rijden op je fiets of een mooie krijtbordtekening maken. Dat mag gelukkig ook allemaal. En zo had iedereen weer een leuke dag.

Over twee weken, op 6 oktober, is de laatste wildkookles van dit seizoen en meteen daarna het oogstfeest (ook voor de volwassenen). Hopelijk wordt het weer gezellig druk dus als je zin hebt om te komen……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s