Lasergamen

Wat gaan we dit jaar doen? Dat is elk jaar de vraag als je weer een kinderfeestje moet organiseren. Ons volkstuinpark is natuurlijk een ideale plek voor een kinderfeestje en wat is er nou fijner dan lekker buiten spelen met al je vrienden. Maar ook dan moet er een programma zijn.

Zo deden we een speurtocht op zijn Zevende verjaardag, een pokemonfeest op zijn Achtste verjaardag en een “wild” feest op zijn Negende verjaardag (je kan op de blauwe link drukken om de blogs van die verjaardagen te bekijken). En dit jaar werd het lasergamen. En dan niet in een donkere hal waar je voor veel geld een half uurtje mag schieten, maar lekker in het stronkenbos op Amstelglorie.

Via internet kwam ik terecht bij een vrouw in Ouderkerk aan de Amstel die laserpistolen verhuurt. Je kan ze bij haar huren voor een hele dag en de kinderen kunnen dan zo lang spelen als ze willen op een zelf te kiezen plek.

Na de cadeautjes en de taart (beste tip voor kinderfeestjes: koop i.p.v. taart een cake, een slagroomspuit en bakversiering en laat ze het lekker zelf doen) gingen we dus naar het stronkenbos om te lasergamen.

Tobias en ik gingen eerst uit leggen hoe de geweren werken 😉. Maar er zitten zoveel knopjes op dus de uitleg was nogal warrig en kinderen snappen zelf veel beter hoe zoiets werkt dus al snel stapten we over op ” nou, probeer maar wat”

Louis had van tevoren al heel goed nagedacht over evenredig sterke teams en ik had twee oude t-shirts aan repen geknipt, zodat elk team te herkennen was aan hun hoofdband.

En het gevecht kon beginnen. Voor echte ervaren lasergamers is het op deze manier misschien wat minder. Je ziet niet de laserstraal die uit je pistool komt (dit omdat je het niet in het donker doet, maar dat weet ik eigenlijk niet) en de puntentelling is ook wat ingewikkelder. Je hebt geen vest aan waardoor je merkt dat je geraakt bent. De ander moet richten op je geweer en dan verlies je een leven. Als je je 3 levens kwijt bent moet je naar de spelleider om je geweer weer te herladen. Maar voor de kinderen maken dit soort verschillen echt niet veel uit. Die vinden het gewoon leuk om schietend door een bos te rennen.

Tussendoor soms even een pauze voor een slokje drinken, een ijsje of een pleister en verder waren ze gewoon de hele middag lekker aan het spelen. Ideaal dus en nee, echt pedagogisch verantwoord is al dat schieten natuurlijk niet maar ja, jammer dan. Leuk vonden ze het wel.

Wil je ook zo’n partijtje geven ga dan naar www.fun2all.nl Daar staan nog veel meer kinderfeestjes-ideeën op en de vrouw die dit organiseert is heel aardig, denkt met je mee en kan tips geven. We kregen bij de laserpistolen (die trouwens 60 euro kosten voor 8 pistolen, voor de hele dag) een mapje met uitleg en tips voor wat de kinderen er allemaal mee kunnen doen, reservebatterijen in een handig gereedschapsdoos met schroevendraaier en “targets” dat zijn dingen waar je ook nog op kan schieten. Allemaal heel goed verzorgd.

Nu nog het kinderfeestje van Ole, want ze willen natuurlijk allebei hun eigen feestje. Maar Ole wil heel graag naar Ballorig (een binnenspeeltuin met enorme ballenbakken) dus dat gaan we woensdag doen.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s