Hoe brengen we onze dagen door

Wat hoort er nou echt bij het einde van de vakantie? Ja, van die mensen die eindeloos al hun vakantiefoto’s gaan laten zien. Het merendeel met hun kinderen erop en dan verwachten ze ook nog dat je ohh en ahh gaat roepen. Ik weet dat het irritant is en toch ga ik dat nu ook doen. Maar het voordeel van sociale media: als je er geen zin in hebt kan je de pagina zo weg-swipen.

Vandaag vliegen we alweer terug naar Nederland maar wat hebben we nou allemaal gedaan op die berg in Frankrijk??

Niet zo veel eigenlijk. Beetje zwemmen en spelen bij het zwembad.

Wat lezen. Ik in mijn eigen boek “Ik was Amerika” van Gustaaf Peek, en samen in het boek wat ik aan het voorlezen ben: Lampje van Annet schaap . Het is heel zielig en vreselijk maar daardoor ook interessant en mooi geschreven en we willen heel graag weten hoe het verder gaat.

Of tekenen in Ole’s kriebelbeestjes boek (wat trouwens echt een aanrader is als cadeautje voor bijna elk kind. Is echt heel leuk). En soms even een Netflix- filmpje kijken op de iPad.

En veel buiten zijn; Wandelen met de hond, spelen op de hooibalen of kijken bij de schapen.

natuurschatten verzamelen.

Voor mij ook een nieuwe uitdaging: alle maaltijden zelf verzorgen en dus ook koken. Ja, ik durf het bijna niet te zeggen, maar dat doe ik namelijk bijna nooit en ik weet ook niet zo goed hoe het moet. Maar, met een muziekje en een glaasje wijn, vond ik het zelfs wel leuk en weer een nieuw uitdaging, en het lukte ook aardig. Heb het wel heel simpel gehouden hoor; pasta carbonara, worstjes en tomatensla. En pruimen toe. De tomaten en pruimen natuurlijk zelf geplukt .

En ook nog veel lekker luieren.

En naast gezellig eten en drinken met Buul en Renee, zijn we ook twee keer bij onze andere lieve vrienden John en Annemarie geweest. Daar waren ook logees met een jongetje van Louis leeftijd Max waar de kinderen veel mee speelden.

Met Annemarie zijn we ook nog een dagje op stap gegaan, naar het “parc de prehistoire” waar de jongens konden speerwerpen, muurschilderingen maken en spelen in nagebouwde grotten en waar ze van alles leerden over prehistorische dieren. Het parc lag ook op een erg mooie plek, dichter bij de echte Pyreneeën. Echt leuk om naar toe te gaan als je eens hier in de buurt bent.

Deze week is echt voorbij gevlogen en nu vliegen we dus weer terug naar Amsterdam. Al dat gevlieg. Een mooie om af te sluiten met deze vliegende vogel die in ons huisje hangt.

6 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s